5 Ekim 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaMİLLİ TAKIMLARErkek Milli Takımlar12 Dev Adam farklı başladı / Gökhan Türe

12 Dev Adam farklı başladı / Gökhan Türe

İstatistiklere bakmak, 12 Dev Adam’ın doğru yolda olduğunu görmek için yeterli…

Olimpiyat elemelerinin ilk maçında İzlanda karşısındaki farklı galibiyetin ötesinde Millilerimiz’in, “paylaşan” takım kimliğini göstermesi çok güzeldi.

İlk 10 dakikalık bocalamanın ardından savunmasına çeki düzen veren Devlerimiz, buradan aldığı enerjiyi hücuma net biçimde taşıyınca fark da kendiliğinden geldi. İzlanda’nın 3 sayı çizgisinin gerisindeki ısrarı “karavana” ile devam edince, Millilerimiz’e de tempoyu yukarı çekip açık alanda istediği basketbolu oynama fırsatı verdi. Ay-Yıldızlılar, önce Ömer ve Alperen, ardından da Sertaç ve Ercan’la “ezici” ribaund üstünlüğü de kurunca devre sonunda yirmili farkı bulduk. İkinci periyotta İzlanda’yı 8 dakika 2 sayıda tutmamız ve bu 8 dakika içinde yarattığımız ve çoğu geçiş hücumlarından bulduğumuz 27-2’lik müthiş seri ile henüz devre sonunda maçı kopardık.

İkinci yarıda ise “oyun disiplini” adına yeni bir sınav verdi Milli Takımımız… Ve bu noktada da “artı puanı” aldılar. Hem süreklilik ve hem de paylaşım anlamında sivrildiler. Tam 7 oyuncumuz çift haneli skor bulurken, 12 oyuncumuzdan da sayı ve ribaund, Ömer hariç yine tüm takımdan asist katkısı aldık. İlk periyotta aksayan yönümüz savunmada ikinci çeyrekten itibaren yardımlaşmanın arzulanan düzeye gelmesi ve bu anlamda gösterilen çaba da oyun kalitemizi yukarı çekmemizi sağladı.

 Elemelere farklı İzlanda galibiyetiyle girmek moral motivasyon ve özgüven açısından da olumlu etki yaratacaktır. Bugünkü Bulgaristan maçında da aynı konsantrasyonla paylaşmaya devam…

GÖKHAN TÜRE

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler