24 Ekim 2024, Perşembe
spot_img
Ana SayfaMİLLİ TAKIMLARErkek Milli TakımlarAtaman: Milli marşımıza saygılı olunmasını beklerdim

Ataman: Milli marşımıza saygılı olunmasını beklerdim

Akropolis Turnuvası'nda Yunanistan'a mağlup olan Türkiye'de koç Ergin Ataman açıklamalar yaptı.

Ataman basın toplantısında şunları söyledi:

Milli marşımız için daha saygılı olunmasını isterdim. Biz dostuz ve bu nedenle bu maçları oynuyoruz. İnsanlar üst seviye maçlar görmek istiyor. FIBA neden bu maçları daha resmi hale getirip kendi hakemlerini getirmiyor. Türkiye'deki maçlarda da aynı şey geçerli. Neden Yunan hakemler Yunanistan maçlarında düdük çalmak zorunda? Ya da neden Türk hakemler Türkiye, Sırp hakemler Sırbistan maçlarında düdük çalıyor? Üç Yunan hakemler kendimi rahat hissetmedim. Bir çözüm bulunmalı.

Hedefimiz madalya. FIBA Güç Sıralaması'nı gördüm ve bizi altıncı sırada göstermişlerdi. Gerçekçi bir sıralama. Biz buradan daha da yukarı çıkıp madalya almak istiyoruz. 

Eurobasket'i kimin kazanacağını söylemem güç ama Euroleague derseniz kimin yeniden şampiyon olacağınu söyleyebilirim. Itoudis'in çok iyi bir takımı olacak. Fenerbahçe çok iyi bir takım. Itoudis çok iyi bir koç. Türkiye'deki derbiler çok güzel olacak. O benim arkadaşım. Birçok Yunan koç Türkiye'de çalışıyor.  Ama Yunanistan'da çalışan Türk koç yok. Politik bir nedenle mi bilmiyorum. Ancak Yunanistan'da çok iyi olan birçok Türk koçumuzu burada göremiyorum.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler