29 Eylül 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaTHY EUROLEAGUEFenerbahçe taraftarı önünde kazandı

Fenerbahçe taraftarı önünde kazandı

THY Euroleague’de temsilcimiz Fenerbahçe Beko,konuk ettiği Fransa’nın Monaco takımını 96-86 mağlup etti.

Karşılaşmaya hem Fenerbahçe Beko hem de Monaco etkili savunmalarla başladı, televizyon molasına gidilirken skor 4-6 Monaco lehineydi. Mola dönüşünde Nando De Colo ve Achille Polonara’nın oyuna girmesiyle temponun yükseldiği karşılaşmada, Mike James’in etkili performansıyla ilk çeyreği Monaco 16-18 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte De Colo ve Şehmus Hazer üzerinden hücumları organize ederek başlayan Fenerbahçe Beko, devrenin bitimine 5 dakika kala Jan Vesely’nin basketiyle 29-27 öne geçti.  Monaco’nun hücumda tıkandığı bölümlerde yıldız oyuncusu Mike James takımını maçın içinde tuttu. İlk yarı Mike James’in son saniye üçlüğüyle 40-42 Monaco üstünlüğünde tamamlandı. İlk yarıda Fenerbahçe Beko’da Jan Vesely 12 sayı 5 ribaund 3 asist üretirken; Monaco’da Mike James 19 sayı 1 ribaund ile oynadı.

İkinci yarıya 11-1’lik seri ile iyi bir giriş yapan sarı lacivertliler periyot ortasında maçta ilk kez çift haneli farkla öne geçti; 53-43. Molanın ardından toparlanan Monaco tekrar maça ortak olmayı başardı. Çeyreğin bitimine 1:14 kala Monaco’nun basketinde çembere temas olduğu için itiraz eden Fenerbahçe Beko benchine teknik faul çalındı, serbest atış için çizgiye gelen Danilo Andjusic skoru 58-59 Monaco lehine getirdi. Çeyreğin sonuna 18 saniye kala tam saha baskıda topu çalan Marko Guduric, bulduğu basketle skoru eşitledi; 61-61.  Mike James’in serbest atışlarının ardından son hücumda Nando De Colo’nun basketi çeyreğin skorunu belirledi, final periyoduna gidilirken karşılaşmada 63-63 eşitlik vardı.

Son çeyreğe Achille Polonara ve Pierria Henry’nin sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Beko, taraftarının da desteği ile savunmada vitesi arttırdı ancak Monaco’da işlerin tıkandığı anda sahneye yine uzaklardan bulduğu üçlükle Mike James çıktı; 68-66. Molanın ardından kontrolü tekrar ele alan Fenerbahçe, Nando De Colo’nun üçlüğüyle skoru 73-66 yaptı. Bitime 5 dakika kala Devin Booker’ın 5 sayısı ve ardından Achille Polonara’nın üçlüğü ile Fenerbahçe Beko farkı tekrar çift hanelere çıkarttı; 83-71.  Pes etmeyen Fransız ekibi bitime 2:30 kala Mike James’in basket faulü ile skoru 83-79’a getirdi. Alpha Diallo'nun sportmenlik dışı faulünün ardından önce Jan Vesely çizgide 1/2 attı, ardından Marko Guduric üçlüğü geldi; 87-79. Bitime 1:42 kala Mike James sakatlanarak kenara geldi. Kalan bölümde tempoyu kontrol eden Fenerbahçe Beko, karşılaşmayı 96-86 kazandı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 13. maçında 4. galibiyetini alırken; Monaco 8. kez kaybetti.

 

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler