20 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigAtaman: Barcelona'ya finalin rövanşını vermemeye çalışacağız / ONUR KIRAN

Ataman: Barcelona'ya finalin rövanşını vermemeye çalışacağız / ONUR KIRAN

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, muhabirimiz Onur Kıran’ın sorularını yanıtladı.

Petkim Spor maçı hakkında konuşarak cümlelerine başlayan Ataman: ‘’ Bu tip maçlar bizim için ritim bulmak açısından önemli. İlk yarı çok düşük tempoda geçti, çok da fark olunca ikinci yarıda biraz konsantrasyonumuzu kaybettik. Petkim ikinci yarıya diri başladı, çok dış atış soktular ve bu sayede geri geldiler, 17-0’lık bir seri yakaladılar. Daha sonra ikili oyunlarla yine maçı kontrolümüze aldık. Ligde her maç çekişmeli geçiyor. Özellikle dış sahada yabancı oyuncular bize karşı daha iyi oynayıp kendini göstermeye çalışıyor. Saygı duyuyoruz, biz de ciddi bir şekilde maçı tamamladık. ‘’ dedi.

Olympiakos karşılaşmasıyla birlikte gelen galibiyet serisine ve bu maçın son periyodundaki performansın sezon adına bir kırılma noktası oluşturabileceğiyle ilgili soruya Ergin Ataman: ‘’ Bizim için her maç önemli. Sezona iyi başlamadık ama Alba Berlin karşısındaki farklı galibiyet, Olympiakos maçının son periyodundaki iyi savunma bizi yarışın içine soktu. Yarış çok uzun, Cuma günü çok zor bir Barcelona maçı var. Kazanmamız gerekiyor. Şu anda puanları toparlayarak sezon başında kaybettiklerimizi telafi etmeye çalışıyoruz. ‘’ şeklinde cevap verdi.

Cuma günü oynanacak Barcelona maçı öncesinde takımın son durumuyla ilgili Ataman: ‘’ Biz tam ritim bulmuşken milli takım arasına girildi. Bu açıdan hafif bir ritim kaybı olabilir. Pozitif tarafı ise dinlendik. Barcelona sezonun şu ana kadar en formda takımı. İki takım birbirini çok iyi tanıyor, kazanmak için taraftarın çok büyük bir desteği olacak. Maç biletleri duyduğum kadarıyla şu an bitmek üzere. İyi bir atmosferde finalin rövanşını vermemeye çalışacağız. Son şampiyonla finalistin, ilk karşılaşması olacak. Kazanarak puan almaya çalışacağız. ‘’ dedi.

Onur Kıran

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler