20 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaDİĞERAnadolu Efes logosunu değiştirdi

Anadolu Efes logosunu değiştirdi

Anadolu Efes yeni hazırladığı logoyu tanıttı. İngiliz ajans Brown&co tarafından yapılan logo için Alper Yılmaz şunları söyledi:

“Türk basketbolunun en köklü, en başarılı ve en vizyonlu kulüplerinden biri olarak logomuz başta olmak üzere kurumsal kimliğimizi, günümüz anlayışına daha da uyumlu hale getirdik. Yeni logomuz ve sağlam temellerin üzerine kurulmuş kulübümüzün gücüyle, geçmişten bugüne taşıdığımız değerleri ve öncüsü olmaktan gurur duyduğumuz basketbol kültürünü daha da ileri taşımak istiyoruz.

Keyif aldığımız oyunu ortaya koyarken bir amaç için kenetlenmek ve basketbolseverleri de bunun bir parçası olarak yanımızda görmek istiyoruz.”

Logo tasarım sürecinde yenilikçi, çağdaş ve genç nesle hitap eden bir perspektif ile hareket ettiklerini dile getiren Brown&co kurucularından Dave Brown ise yeni kulüp logosu ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Brown&co olarak Anadolu Efes Spor Kulübü’nün yeni kurumsal kimliğini ve logosunu oluşturmaktan dolayı kendimizi çok ayrıcalıklı hissediyor ve bundan gurur duyuyoruz. Çalışmalarımıza başlamadan önce kulüp yetkililerinden kapsamlı ve ihtiyaçların net bir şekilde belirtildiği bir brief aldık. Başarılı kurumsal kimlik çalışmaları, kapsamlı ve doğru brief sayesinde oluşturulur. 

Tasarım aşamasına geçmeden önce ise kapsamlı bir araştırma süreci de gerçekleştirdik. Kulübün paydaşı olan 13 kuruluştan farklı alanlarda uzman 40’tan fazla kişi ve Anadolu Efes taraftarlarının katıldığı araştırma sürecinde kulüp logosuna yönelik beklentileri belirledik. Sonrasında ise Brown&co olarak küresel spor trendleri, basketbol trendleri ve rakip analizi gibi alanlarda araştırmalar yaptık. Tasarım sürecinde Anadolu Efes Spor Kulübü’nün ilkelerini de göz önünde bulundurduk. Bunlar ise Türk basketbolunun lideri olma, kazanma alışkanlığı, etik değerler, altyapı eğitim sistemi ve takım çalışmasıydı. 

Bu prensiplere dikkat ederek tasarladığımız yeni logonun merkezinde adanmışlığa, gelişmeye ve hiçbir zaman pes etmemeye vurgu yapan mavi ok ile zaferleri, liderliği, etik kuralları, altyapı eğitim sistemini ve tutkuyu simgeleyen meşalenin birleşiminden doğan “Alev Alan Yıldız”a yer verdik. Anadolu Efes Spor Kulübü, yeni logosu ile birlikte herkese şu mesajı veriyor:

“Biz hep kararlılıkla daha ileriye gitmeye çalışıyoruz ve asla pes etmiyoruz. Biz Anadolu Efes’iz ve parlıyoruz!”

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler