6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaLİGLERDiğerONAN: İpekçi bu ay yıkılacak, 2020'de yeni tesis hazır olacak

ONAN: İpekçi bu ay yıkılacak, 2020'de yeni tesis hazır olacak

TBF CEO'su Ömer Onan, basketbol gündemini değerlendirdi, çok önemli açıklamalar yaptı.

TBF binasında bir grup gazeteci ile bir araya gelen ve Basket Dergisi'nin de yer aldığı toplantıda Onan, soruları yanıtladı.

Onan'ın açıklamaları şöyle:

-Eğitimleri Abdi İpekçi'de yapmak istiyorsunuz. Buradaki süreç nasıl gidiyor?

Çok uğraşıyoruz, sağ olsun başkan da tüm mesaisini buraya veriyor. Gelinen son noktada Ocak'ın ortası gibi yıkım başlayabilir, projemizi çizdiriyoruz. Burada 10 bin kişilik bir salon olacak ama bizi asıl heyecanlandıran şeyler, A Mili Takımların, 2 tane yan yana idman sahası, bir kamp merkezi, 5-6 tane 600-700 kişilik portatif tribüne sahip salonların olacak olması. Bu salonlarda tüm İstanbul'daki altyapı kız, erkek maçları oynanacak. İstanbul'da yalnızca kulüpler senede 7 bin tane alt yapı maçı oynanıyor. Onların hepsini buraya almak istiyoruz, veliler burada olsun, oyuncular burada olsun, burası bir basketbol merkezi olsun.

Konferans salonları da olacak, 50 odalı bir otel olacak, bütün kamplar burada artık. Çocuklar yaz aylarında Çanakkale'ye, Bolu'ya gitmek yerine buraya gelecekler. Örneğin yazın Büyükçekmece'de, Banvit'te oynayan bir oyuncu kondisyoneriyle çalışmak istiyorsa gelip burada istediği kadar çalışabilir. Ticari yerler de olacak, cafeler de olacak. İnsanlar buraya gelip zaman geçirebilecekler. Federasyon ofisleri, hakem eğitimleri, antrenör eğitimleri hepsi burada gerçekleştirilecek.

Bizi çok heyecanlandıran bir proje. Bunu yaptığımız zaman çok önemli bir yol kat etmiş oluruz, çünkü örnek bir proje bu. Uzun ve zor bir süreç ama başkan da bu işin çok üzerinde. Oldukça kısa bir süre bu konuyla alakalı gelişmeleri göreceğiz.

 Üstlenici firma henüz belli değil, Spor Genel Müdürlüğü ile konuşuluyor onlar. Herkesin bize destek olacağına inanıyorum. Bizler bugün buradayız yarın yokuz ama bu tesis yıllar boyu basketbola hizmet edecektir.

 Yıkım Ocak ayı içerisinde gerçekleşecek. Tesis, yıkım başladıktan sonra tahmini 2-2,5 sene içerisinde tamamlanacak diye düşünüyorum. 2020 öncesi bitirme düşüncemiz var.

eca meeting euroleague ile ilgili görsel sonucu

– FIBA – EuroLeague anlaşmazlığı konusunda bir gelişme var mı?

Bu süreç hepimizi üzüyor, basketbolun içinde kavga olması basketbolun gelişimini engeller. Bu işten EuroLeague de zarar görür, FIBA da zarar görür. Kolay çözülebilecek bir iş. Biz dahil bütün federasyonlar bu işin çözülmesi konusunda çaba sarf etti ama neticede çözülmedi. Biz kulüplere teşekkür ediyoruz, onlar da bize çok yardımcı oldu. Bazı ülkeler çok dezavantajlı bazı ülkeler avantajlı, çünkü bizim yurtdışında EuroLeague'de oynayan bir oyuncumuz yok, 2 kulübümüz EuroLeague'de oynuyor onlardan aldığımız yerli oyuncu sayısı da belli. Zaten NBA'den oyuncuları getiremiyorsun. Bir açıdan sezon içi milli maç sayısını arttırmak güzel ama gönül ister ki bütün oyuncular gelebilsin, yani bütün ligler NBA dahil dursa, oyuncular gelse oynasa çok güzel olur.

İlk etabı kulüplerin verdiği destekle sorunsuz geçtik. Bundan sonrası için tekrardan durumu gözden geçireceğiz.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler