20 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigBeşiktaş Sompo Japan, Uşak engeline takılmadı

Beşiktaş Sompo Japan, Uşak engeline takılmadı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 4.haftada Beşiktaş Sompo Japan, kendi sahasında Muratbey Uşakspor’u ağırladı.

Beşiktaş Sompo Japan’in yeni transferi Semih Erden, maç kadrosunda yerini aldı.

Muratbey Uşakspor’un yeni transferi Earl Calloway de takımının maç kadrosundaydı.

Mücadeleye Beşiktaş Sompo Japan iyi başladı, 6-2 ile TV molasına önde girdi. Mola dönüşünde sahadaki Beşiktaş hakimiyeti azalmadı, hızlı hücumlar ve dış atışlarla rakibinin dengesini bozmaya devam eden siyah beyazlılar, ilk periyotu 20-6 önde tamamladı.

İkinci periyot Muratbey Uşakspor’un üst üste yaptığı faullerle açıldı. Beşiktaş Sompo Japan skoru 33-14 yapınca konuk ekip molası geldi. Mola sonrası siyah beyazlıların yeni transferi Semih Erden oyuna dahil oldu. Devrenin kalan dakikalarında oyundaki gidişat değişmedi ve ilk yarı 43-27 Beşiktaş Sompo Japan lehine oldu.

Üçüncü çeyrek son 2 dakikası hariç ilk yarının kopyası şeklinde oynandı. Aradaki farkın çok fazla kapanmasına izin vermeyen Beşiktaş Sompo Japan uzun süre farkı 15 sayı ve üzerinde önde götürdü. Ancak son iki dakikada inanılmaz bir ivme yakalayan konuk ekip, yakaladığı kısa serilerle farkı eritti. 28 saniye kala farkı 6 sayıya kadar indirdi, 57-51. Bu skor aynı zamanda 3.çeyreğin de skoru oldu.

Final periyotuna dış atışlarla ve farkın 4 sayıya inmesiyle girildi; 58-54. 35.dakikaya girilirken Muratbey Uşakspor’un top kayıplarını iyi değerlendiren ev sahibi ekip farkı 7 sayıya çıkarttı; 67-60. Bitime 3:36 dakika kala tekrar 10 sayılık avantaj yakalayan Beşiktaş Sompo Japan, geri kalan kısıtlı sürede rakibine tekrar geri dönüş şansı verse de (27 saniye kala 75-70) faul atışlarındaki isabetleriyle mücadeleden 77-70 galip ayrıldı.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler