A Milli Kadın Takımı, kadronun gençleştiği önemli bir süreçten geçiyor ve bu dönemin ilk sınavını FIBA Avrupa Şampiyonası’nda veriyor. Olcay Çakır, A Milli formayı ilk defa giymesine rağmen parkeye her adım attığında gösterdiği enerji ve efor ile, neden Avrupa’nın en önemli genç yeteneklerinden birisi olduğunu gösterdi.
Bu sene A Milli Takım’da yeni bir dönem başladı. Senin gibi genç oyuncular, yeni bir teknik ekip ile beraber kadroya katıldı. Uyum süreci nasıl gidiyor?
Benim için çok önemli bir sene. Yeni bir kadro var ve yeni bir sistem oturtulmaya çalışılıyor. Gençlerden oluşan bir kadro var. Şu ana kadar çok iyi gittiğimizi düşünüyorum. Bence ilk senemiz olmasına rağmen iyi bir başlangıç yaptık.
Bu sene Ekrem Memnun ile ilk defa çalıştın. Senin için nasıl bir deneyim oldu?
Ekrem Memnun bu takımı kurarken, tercih ettiği oyuncuları çok güvenerek kadroya aldı. Benim burada en çok geliştirdiğim yönüm, kendime güvenim. Ekrem Memnun’un bize verdiği bu güveni, içimizde hissederek oynuyoruz. Kendime olan güvenimin güçlenmesi, Ekrem Abi’nin bana kattığı en büyük artı oldu.
Karadağ maçında ilk beş başladın. Maç başlamak üzereyken sahada neler hissediyordun?
Maç başlamadan önce çok heyecanlıydım. Ekrem Abi bana güvenip bu şansı verdi, ben de onun için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bize hata yapabileceğimizi ama önemli olanın savaşmak olduğunu anlatıyor. Ben de kendimi böyle motive ediyorum; hata yapsam da savaşmaya devam ediyorum.
Karadağ’a karşı maçın başından sonuna kadar iyi bir performans gösterdiniz. Bu maçın farkı neydi?
İspanya’da katıldığımız hazırlık turnuvası döneminde performansımız çok yükselmişti, sonra bir düşüş yaşadık. Buradaki turnuvanın ilk günleri de o döneme denk geldi. Şu an daha rahat oyunun içine giriyoruz. Takım oturuyor ve enerjimizi buluyoruz. Böylelikle oyunumuz daha da yükseliyor. Karadağ maçı, performansımızın en yüksek olduğu karşılaşmalardan biriydi. Şimdi bunun üstüne koyarak devam edeceğiz.
Yarın akşam Fransa’ya karşı oynayacaksınız. Planınız ne?
Fransa çok iyi bir takım, tanıdığımız birçok oyuncu var. Bence yapmamız gereken şey, öncelikle kendimize inanmamız ve doğru basketbol oynamamız. Ekstra olarak savaşarak efor koymamız gerekiyor.





