A Milli Kadın Takım Yardımcı Antrenörü ve Kadın Milli Takımı Altyapı Teknik Koordinatörü Aziz Akkaya, Slovenya’da kamp yapan Ay Yıldızlılarımızın çalışmalarını değerlendirdi.
İlk olarak Slovenya’da gerçekleştirilen kamp çalışmalarını değerlendiren Aziz Akkaya, “Bilyoner.com KBL’de serilerin uzaması nedeniyle çalışmalara geç başladık. Ancak bu kamp sürecinin takımımız için çok yararlı geçeceğine inanıyorum. Çok iyi bir çalışma ve arkadaşlık ortamımız var. Kaldığımız yer konum olarak hem sakin hem de çalışmalarımızı yaptığımız salonumuza çok yakın. Bu nedenle herkes sadece basketbola konsantre olmuş durumda. Zamanımız kısa olmasına karşın en iyi şekilde hazırlanarak Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” dedi.
Önceliğimiz Yıldız Oyuncu Yetiştirmek
A Milli Kadın Takım yardımcı antrenörlüğünün yanı sıra Kadın Milli Takımı Altyapı Teknik Koordinatörlüğü görevini de üstlenen Akkaya, altyapı çalışmalarıyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:
“Ekrem Memnun’un A Milli Kadın Takımımızda başantrenörlüğe gelmesiyle birlikte hem yardımcı antrenör hem de altyapı koordinatörü olarak göreve başladım. Bizim ilk amacımız olabildiğince yukarıya oyuncu yetiştirebilmek. İkinci amacımız da oyuncu havuzumuzu olabildiğince genişletmek. Şuanda bu amaçlarımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Baktığınızda; belki son dönemde altyapı milli takımlarda madalya alamadık ama tüm takımlarımız 1.kategoride mücadele ediyorlar. Bu oyuncuların hepsi ilerleyen dönemlerde A Milli Kadın Takımımızda oynayabileceği gibi ligde de yer alabilecek kapasitede. Mümkün olduğu kadar altyapıda başarı elde etmekten ziyade A Milli Takımımızda oynayabilecek yıldız oyuncu yetiştirmeyi hedefliyoruz. Şu anda da doğru yolda olduğumuza inanıyorum.”
Oyuncu Yetiştiren Her Antrenöre Kapımız Açık
Oyuncunun yanı sıra nitelikli antrenör yetiştirmek için çalışmalarda bulunduklarını kaydeden Akkaya, “Bizim bir diğer önemli hedefimiz de antrenör havuzumuzu genişletmek. Milli Takımlarda görev yapan 15’e yakın antrenörümüz var. Kadın basketbolunun en büyük eksikliğinin altyapılarda kadın basketbolu üzerine çalışan antrenör sayısının az olması. Oyuncularla birlikte tüm Anadolu’ya yayılmaya çalışırken, oradaki antrenörlerimize de görev vermeye başladık. Antrenör kadromuzu geniş tutmaya çalışırken, en çok da bu görev verdiğimiz isimlerin oyuncu yetiştirmesindeki başarısını esas alıyoruz. Çünkü altyapıda şampiyon olandan ziyade, oyuncu yetiştiren antrenörler bu işe damgalarını vuran kişiler. Sonuçta altyapıda bir takım, fiziğini ve gücünü avantaja çevirerek şampiyon olabilir. Ama bu sadece küçük yaşlarda olur; o oyuncu üst seviyeye geldiğinde başarılı olamaz. Bizim kapımız her oyuncu yetiştiren antrenöre kapımız açık”
‘Hayat Bu’; Hayatta Her Şey Var
Instagram paylaşımlarında kullandığı ‘Hayat Bu’ sloganının çıkış sürecini de anlatan tecrübeli basketbol adamı, sözlerini şu şekilde noktaladı:
“Elbette bizim hayatımız basketbol. Potayı gördüğümüzde hemen aklımızdan bir karikatür çizer ve altına da hayatımızla ilgili imzamızı atarız. Hayat bu derken, hayatta her şey var. Bunu asla unutmamak gerekiyor. Hayatta inişler de var çıkışlar da olabiliyor… Hiç ummadığınız bir yere de gelebilirsiniz hiç tahmin bile edemeyeceğiniz şekilde düşebilirsiniz de… Bunlara her zaman hazırlıklı olmak lazım. Bizim hayatımız gerçekten de basketbol. Sadece maç ya da kamplarda değil, her zaman basketbolu düşünüyoruz. Yatağımızın başucuna bir not kağıdı koyuyoruz ve bir şey olduğunda kalkıp mutlaka notlar alıyoruz. Yürürken de dinlenirken de hatta bir kuşun uçuşunu izlerken bile sadece basketbolu düşünüyoruz… Sonuçta bir iş yapıyorsanız en iyisini yapmak ve en iyi yerde olmayı hedeflemelisiniz. Yapmış olmak için de bir iş yapmamak gerek. Hayatı iyi yaşamak lazım. O nedenle ‘Hayat Bu’ derim.”
KAYNAK: TBF / KEREM ŞAHİN