8 Temmuz 2024, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaTHY EUROLEAGUEDejan Kamenjašević, Dubai basketbolu hakkında konuştu

Dejan Kamenjašević, Dubai basketbolu hakkında konuştu

Dubai genel menajeri Dejan Kamenjašević, kulübün Adriyatik Ligi’ne resmi girişiyle ilgili basın toplantısında konuştu. Kamenjasevic’in açıklamaları şu şekilde:

“Gerçekleri konuşmak istiyorum. Bize bu şansı veren Adriyatik Ligi yönetimine ve destek verenlere, aynı zamanda şüpheleri olanlara da teşekkür ediyorum, artık onların da olmayacağına inanıyorum. Bu zorlu ve meşakkatli bir yolculuktu. Belki de en büyük başarımız Dubai olarak artık Avrupa’ya girmiş olmamızdır. Benim deli ve aptal olduğumu düşündüler, şimdi belki de sadece deliyim. Yanlış anlaşılmalara değinmek istiyorum. Artık ilk defa kamuoyuna çıkıyoruz ve bizim sessiz kaldığımız dönemde başkaları konuşuyordu. Artık gerçek bilginin ne olduğunu söylemenin zamanı geldi. 

Dubai’deki Coca-Cola Arena’da oynayacağız. Etrafta konuşulanlar gibi Belgrad’da değil. Bütçeye gelince; Tavares, Mike James ve diğerlerini getirmiyoruz, bir iş modelimiz var. Rekabetçi olacağız, evet. Mütevazı bir bütçemiz olacak, öğrenmek, tecrübe kazanmak bizim için önemli. Hedefimiz Avrupa’ya girmek. Artık rekabetçi hedefimiz Adriyatik Ligi’ni kazanmak değil. Ligi kazanacağımız varsayımsal durumda bile Euroleague’e ya da Eurocup’a girmiyoruz. İyi bir takım kurabileceğimizi öğrenip kendi kimliğini kazanabileceğine inanıyoruz.” 

Kamenjasevic’e Dubai takımının kim olacağını soruldu ve Svetislav Pesic’in adının geçtiği belirtildi. Kamenjasevic’in cevabı şu şekilde oldu: 

“Bir fikrimiz var (koç konusunda). Sanırım elimizde de bir kişi var ama hepsi sözleşmeli olduğu için şu anda bir şey söylemek bize düşmez. Bu, Adriyatik Ligi dışında oynadığımız her yerde durumumuzu tanımladığımız anlamına gelecek, böylece anlaşmayı nasıl sonuçlandıracaklarını bilecekler. Bu bölgeden bir kişiye bakıyoruz”

“Dubai, Belgrad, Zagreb ve Ljubljana’dan beş saatlik uçuş mesafesinde. Buradan pek çok turist geliyor, ekipler de gidebilir. Sezonda bir oluyor ama kimse sürekli seyahat etmek zorunda olan Dubai’nin nasıl olacağını merak etmiyordu. Bu açıdan kesinlikle zarardayız. 

Elbette Partizan ya da Crvena zvezda gibi taraftarlarımız olamaz. Bu kıyaslamalar doğru değil. Biz böyle bir taraftarın olamayacağına inanıyoruz çünkü Dubai’deki insanların yüzde 90’ı yabancı, basketbolu seviyorlar, sadece şu ana kadar kendi takımları yoktu. Biz inşa etmek ve büyümek istiyoruz. Elbette Partizan ve Crvena Zvezda ile kıyaslamıyoruz ama diğerleriyle karşılaştırabiliriz çünkü Adriyatik Ligi’nde her salon dolu değil.”

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler