19 Eylül 2024, Perşembe
spot_img
Ana SayfaTHY EUROLEAGUEÖmer Yalçınkaya: Euroleague’de matematiksel olarak iddiamız devam ediyor

Ömer Yalçınkaya: Euroleague’de matematiksel olarak iddiamız devam ediyor

Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya GSTV’de yayınlanan Gün Ortası programında açıklamalarda bulundu.

Ömer Yalçınkaya’nın açıklamaları şöyle:

Euroleague’de matematiksel olarak iddiamız devam ediyor. Fakat üstteki takımların galibiyet olarak yukarı olmaları ve playoff eşiğinde yer almaları bir parça ümidimizi kırıyor. Bizim evimizdeki maçlar ve deplasmanda alacağımız galibiyetlerle yukarı çıkmamız gerekiyor. Fakat oynadığımız basketbol bunun tersini söylüyor. Ama bir kıvılcım, Sinan'ın son 3-4 haftadaki performansı, Göksenin'in mücadelesi, Micov'un istikrarı… Bunlar düşünülürse basketbol bir sinerji oyunudur. Siz iyi oynarsanız, ben iyi oynarsam bir üçüncü, daha sonra da dördüncü bir oyuncu katılır, seyirci katılır bir bakmışsınız ki olağanüstü galibiyetler başlar. Bunu yakalamamız lazım. Donukluğu üstümüzden atmamız gerekiyor. Teknik ekip de bu yönde çalışıyor. Umut ediyorum Maccabi maçı bizim için umut olur. Ergin Ataman'ın da dediği gibi aramızda 1 galibiyet var. Yenersek yanlarına çıkacağız. Sonra Fenerbahçe'ye misafir olacağız. Kolay bir deplasman değil ama hiçbir zaman oraya kaybedeceğiz diye gitmedim. Ne altyapılarda oynarken ne de idarecilik yaparken… Yine kazanmak için tüm inancımla oraya gideceğim. Neticede sahada oynayan oyuncular. Onların performansıyla galibiyet alacağız.

Pecs maçı ciddi bir eleme karşılaşması. Deplasmandaki karşılaşmada da demiştim. 80 dakikalık bir mücadele olarak bakılmalı. Biz ilk 40 dakikayı 4 sayı önde bitirdik. İkinci 40 dakikayı evimizde seyirci avantajıyla oynayacağız. Galatasaray taraftarı işleri el verdiği sürece bizi destekleyecektir. Tatildeki öğrenciler için büyük bir fırsat. 25 Ocak'ta Saat 15:00'te oynayacağız. Seyircimizin desteğiyle eleyip son 8'e kalmak istiyoruz. Çok gururlandıran bir tablo. 17-18 yaşındaki oyuncularla Galatasaray formasına yakışan bir şekilde mücadele ediyorlar. Finale gitmek en büyük umudumuz. Bunun için çalışıyoruz. Işıl'a da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. 10 gün önce sakatlığı vardı. Antrenmanlara katılamadı. Çabuk toparladı ve özveride bulundu. Kendisine teşekkür ediyoruz.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler