5 Ekim 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigBlatt: Umarım hava düzelir

Blatt: Umarım hava düzelir

THY Euroleague'de Baskonia'yı ağırlayacak olan Darüşşafaka Doğuş'ta Başantrenör David Blatt hem Demir İnşaat Büyükçekmece hem de Baskonia karşılaşmasını değerlendirdi.

“Basketbol Süper Ligi’nde biz kolay hale getirene kadar hiç kolay maç yok. Karşımızda çok saygıdeğer bir rakip vardı. Kendi Avrupa kupalarında harika bir sezon geçiriyorlar. Çok zorlu Türkiye Ligi'ndeki bazı güzel galibiyetler aldılar. Sahaya bizimle başa baş oynamak için çıktılar. Ama biz de bugün oyunu çok ciddiye aldık, profesyonelliğimizi sahaya yansıttık. Daha az süre alan oyuncularıma daha fazla dakika verme fırsatım oldu ve onlar da bu dakikaları iyi değerlendirdi. Bu kadar çok maç yaptığımız böyle bir sezonda bu çok önemli.”

BASKONIA İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

Duraklamaya vakitleri olmadığını belirten Blatt perşembe günü için hemen çalışmaya başlayacaklarını belirtti. “Baskonia için yeniden işe koyulacağız. Galatasaray ve Maccabi'ye karşı oynadığımız iki maçtaki gibi bugün de 6 oyuncumuz çift hanelerde sayı üretti. Bu da sahada doğru ve takım halinde oynadığımızı gösteriyor. Ante Zizic, bu takıma nasıl katkıda bulunduğunu zaten gösterdi. Ona sahip olduğumuz için mutluyuz.

SEYİRCİYİ BEKLİYORUZ

Blatt, son olarak perşembe günkü Baskonia maçı için Daçka taraftarına çağrıda bulundu:

“Umarım hava durumu düzelir çünkü perşembe günü Baskonia'ya karşısında taraftarlarımızın bizi desteklemesine gerçekten çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu yıl büyük bir seyirci desteği aldık ve bu birçok maçta oyuncuları çok motive etti. Umarım perşembe günü tamamen dolu bir salonda oynarız. “

Darüşşafaka Doğuş oyuncusu Birkan Batuk: “Maccabi yenilgisinden sonra bu maçta iyi oynamaya ihtiyacımız vardı. Biz de bütün maç boyunca oyuna konsantre olduk, bir an olsun tempomuzu düşürmedik. 40 dakika boyunca iyi oynadık. Biz topu paylaştıkça daha iyi oynayan bir takımız. Bunu iyi yaptığımız zaman da her oyuncu skora katkı veriyor ve galibiyete ulaşmamız kolaylaşıyor.”

Darüşşafaka Doğuş oyuncusu Ante Zizic: “Bizim için gerçekten güzel bir galibiyet. En başından itibaren oyuna iyi konsantre olduk. Hücumda topu iyi dolaştırınca çok sayıda boş şut bulduk ve bunları da iyi değerlendirdik. Bence bugüne iyi hazırlanmıştık ve sahada da görevimizi yaptık. Ben ne zaman sahaya çıkarsam çıkayım hep konsantre ve motiveyim. Darüşşafaka Doğuş’ta bu harika oyuncularla oynamak benim için çok özel bir durum. Ben de bunu değerlendirip maç boyunca elimden gelenin en iyisini yapmak için uğraşıyorum.”

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler