6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaNBALeBron'lu Cleveland artık yenilmez değil

LeBron'lu Cleveland artık yenilmez değil

Cleveland Cavaliers kendi evinde Atlanta Hawks'a boyun eğdi. Quicken Loans Arena'da oynanan maçta Atlanta Hawks Cleveland Cavaliers'ı 110-106'lık skorla mağlup etti.

Oldukça mücadeleci ve her iki takım adına skor serileriyle geçen maçta ilk çeyrek Cleveland Cavaliers Atlanta Hawks hücumlarında adam paylaşmakta zorlandı. Lebron'ın etkisiz kaldığı ilk periyot her iki takım da skor üretmekte güçlük çekti. Çeyrek 20-20 sona erirken Atlanta %38 Cleveland %39 ile saha içi isabet buldu.

İkinci çeyrek de dengeli başlamasına karşın Atlanta'nın yaptığı top kayıplarıyla Cleveland öne geçmeyi başardı. Bu bölümde Atlanta adına Mike Muscala takımının maça tutunmasını sağlayan isim oldu. Cleveland'ın üstünlüğü uzun sürmeyerek Schroder önderliğindeki Atlanta farkı açtı ve ilk çeyreğe oranla daha yüzdeli oynamaya başladı. Lebron'ın çeyreğin büyük bölümünde yine sessiz kalması ayrıca takım olarak çeyrek boyunca 2/13 dış şut isabetiyle oynamaları Atlanta'nın 24'e 8'lik serisini beraberinde getirdi ve ilk yarı 53-42 Atlanta üstünlüğüyle sonlandı.

Üçüncü çeyreğin başında Atlanta maça istekli başlasa da çeyrek boyunca yapılan top kayıplarıyla Cleveland 15-3'lük seri yakaladı ve 16'ya kadar çıkan farkı 6'ya indirmeyi başardı. Lebron James bulduğu açık alanları iyi değerlendirdi ve çeyrek 84-79 Hawks üstünlüğüyle sonuçlandı.

Dördüncü çeyrek başında 12-2'lik seri ile Atlanta maçı tekrar çift hanelere taşıdı. Atlanta'nın serisine Cleveland'dan 10-0'la cevap geldi. Maçın son 5 dakikasına Atlanta 4 sayı önde girdi. Bazemore ve Schroder ile arda arda sayılar bulan Atlanta bir miktar rahatlsa da son dakikada farkın 3'e inmesine engel olamadı. Bulduğu şansları iyi değerlendiremeyen Cleveland Bazemore'un 6 saniye kala fişi çeken üçlüğüyle birlikte maçtan 110-106 yenik ayrıldı. Özellikle pota altındaki etkisiz oyun, 50'ye karşın 39 ribaund ve dış atışlardaki düşük yüzde Cleveland adına mağlubiyeti getiren unsurlar oldu.

Maçta Hawks adına Dennis Schroder kendi kariyer rekorunu kırarak 28 sayı 6 asist 2 ribaund ile oynadı. Kent Bazemore 25 sayı 3 asist 6 ribaund, Paul Millsap 21 sayı 1 asist 5 ribaund ile takımlarına katkı sağladı. Cleveland cephesinde Irving'in 29 sayı 4 asist 1 ribaundluk performansı galibiyete yeterli olmazken, Lebron James 23 sayı 9 ribaund 5 asist, Kevin Love ise 24 sayı 3 asist 12 ribaund ile double double yaptı.

Bu sonuçla birlikte Atlanta Hawks 11 maçtır yenemediği Cleveland Cavaliers'ı mağlup etmeyi başarıp bu seriyi sonlandırmış oldu. Cleveland Cavaliers ise ligdeki ilk mağlubiyetini aldı ve bununla birlikte NBA'de namağlup ünvanına sahip takım kalmadı.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler