18 Ekim 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaLİGLERKadınlar Basketbol Süper LigDişi Kartal'da flaş ayrılık

Dişi Kartal'da flaş ayrılık

Beşiktaş Kadın Takımı'nda son dönemde kötü sonuçların ardından koç Ömer Buharalı, sorumluluğu üstüne aldı ve görevinden istifa etti.

Kulüp Buharalı'nın istifasını, “2 sezondur Kadın Basketbol Takımımız'da Baş Antrenörlük görevini sürdüren Ömer Buharalı, bugün istifasını yönetimimize sunmuştur. Kulübümüze vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Ömer Buharalı'ya teşekkür eder, bundan sonraki yaşamında başarılar dileriz” duyurdu. 

Ömer Buharalı ise istifasının ardından bir açıklama yayınladı. 

Açıklama şöyle: 

2015-2016 sezonunun başında üç kulvarda kendimize hedefler koyarak yola çıktık. Bunlardan Türkiye Kupası’nda 8’li finallere kalmayı başarırken Eurocup’ta beklentilerin üzerine çıkarak çeyrek finale yükselip yarı finalin kapısından bir basketlik farkla döndük. Ancak zorlu ve yoğun geçen bir sezonun neticesinde maalesef TKBSL’de Play-off’lara kalamadık. İlk hazırlık maçında Nadezhda Grishaeva’nın aşilinden sakatlanması, ardından oyun kurucumuz Natasha Cloud’un antrenmanda ve Türkiye Kupası elemelerinde aldığı darbe sonucunda uzun sürecek tedavisi için ABD’ye dönmek zorunda kalmasıyla başlayan talihsiz sakatlıklar zinciri sezonun son maçına kadar devam etti. Sezon boyunca yaşanılan sakatlanmalar sonucunda oynadığımız 41 (25 TKBSL, 12 Eurocup ve 4 Türkiye Kupası) resmi müsabakanın 20 tanesinde 3 yabancı oyuncu ile oynamak zorunda kaldık. İlk beşimiz sadece 9 TKBSL maçında beraber sahada yer alabildi. Bu durum bizi oyun planlarımızda sıkça değişiklikler yapmaya iterken üç günde bir maç yapan oyuncularımızın farklı pozisyonlarda oynamalarına ve ekstra güç harcamalarına sebep oldu. Bu da takımımızın olumlu yönde bir ivme ve istikrar yakalamasını engelledi.Türkiye Kupası’ndan sonra yapılan görüşmede, ayrılma talebimle beraber play-off mücadelesi sonuçlanana kadar takımın başında kalmam konusunda kulüp ile mutabakata vardık. Ben de eğer kalamazsak devam edemeyeceğimi bildirdim. Bu bağlamda gelecek sezon planlamalarıyla ilgili olarak kulübümüze daha geniş bir çalışma alanı bırakmak ve kulübümüzü zaman kaybına uğratmamak için görevimden ayrılıyorum.Son olarak camiamızı ve yönetimimizi üzen duruma da açıklık getirmek maksadıyla son maçımızda bir taraftar ile aramda geçen ve hoş olmayan sözlü diyalogun maçın gerilimi ve kaybetmenin üzüntüsü ile meydana gelen bir olay olduğunu ayrıca belirtmek isterim. Sonuçta burada yer alan herkes, ister oyuncu, antrenör, kulüp çalışanı olsun ister taraftar olsun ortak duyguları paylaşıyor. Kazanırken sevindiği gibi kaybederken de üzülüyor.

Beşiktaş JK Yönetim Kurulu’na, Sn. Hakan Özköse  başta olmak üzere Basketbol Şubesi’ne emek harcayan herkese, neredeyse hiç dinlenmeden takımın başarısı için çalışan bütün staffıma, yaşanan zorluklara rağmen sahaya her zaman en iyilerini yapabilmek için çıkan,  saygı ve özveriyle mücadele eden oyuncularıma, BJK Akatlar Spor Kompleksi ve Süleyman Seba Tesisleri çalışanlarına, iç ve dış sahada bize destek olan Beşiktaş taraftarına ve camiasına teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ömer BUHARALI

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler