21 Eylül 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigŞafak Edge: Türkiye'nin en büyük taraftarına sahibiz

Şafak Edge: Türkiye'nin en büyük taraftarına sahibiz

Galatasaray Odeabank’ın başarılı oyuncusu Şafak Edge, kulübün resmi internet sitesi Galatasaray.org’a açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’ın ülke basketbolu için çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Şafak Edge, “Türkiye’de, Galatasaray örnek bir sporcunun yetişebilmesi için en ideal eğitim yuvasıdır. Galatasaray’da oynamak sadece sahada basket atmak anlamına gelmez. Galatasaray’da oynamak toplum içinde örnek karakter olma sorumluluğu da beraberinde getirir. Bundan dolayı Galatasaray ailesi içinde olmak gerçekten ayrıcalıktır” diye konuştu.
Galatasaray’a transfer olana kadar kariyerinde yaşadıkları, hayatındaki dönüm noktaları üzerine de konuşan Şafak şunları söyledi: “Basketbola başlamadan önce lisanslı olarak futbol oynuyordum. Daha sonra Banvit’in düzenlediği sokak basketbolu turnuvasına katıldım. Orada sergilediğim performans beğenildi ve Banvit takımının antrenmanlarına davet edildim. Profesyonel kariyerim bu şekilde başlamış oldu. Banvit’ten Galatasaray’a geçiş sürecimde çok zorlanmadım. Çünkü Galatasaray’da çok yakın olduğum değer verdiğim Göksenin ve İzzet gibi 2 dostum vardı. Bu anlamda ortama daha çabuk ayak uydurup, saha içi organizasyonuna olduğundan daha hızlı şekilde adapte oldum.”

Galatasaray’ın sporun her dalında Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olduğunu belirten Şafak, sarı kırmızı renklerle yaşadığı buluşmanın ardından hissettiklerini şu sözlerle ifade etti: “Türkiye’nin Avrupa’da en tanınmış markalarının başında Galatasaray geliyor. Bunu geldiğim ilk gün hissetmiştim şimdi çok daha iyi anladım. Kariyerim anlamında Galatasaray’a gelerek aslında Avrupa’da marka olan bir takıma transferimi gerçekleştirmiş oldum. Bundan sonrası için şahsım adına atılacak en güzel adım Galatasaray’a sonuna kadar hizmet edip bir gün başarabilirsem Barcelona ve Real Madrid’de oynamak olacaktır. Ama söylediğim gibi öncelikli hedefim Galatasaray’da ulaşılabilecek bütün başarılara ulaşmak.”

Galatasaray’da oynamanın birçok ayrıcalığı ve başarıya motive eden birçok olgusu olduğunun altını çizen Şafak Edge, “Galatasaray yüz yıllık bir tarihe sahip çok özel bir camia. Bu kadar tarihi kökleri olan camianın formasını giymek başarıya giden yolda daha büyük motivasyonlar sağlıyor. Özellik taraftarımızın bize verdiği desteğe değinmeden edemeyeceğim. Ortada kazandığımız başarılar varsa bunda en büyük katkı tribünde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan taraftarlarımız. Saha içinde bize etkileri çok yüksek. Bizlere sahada inanılmaz ilham ve güç veriyorlar. Taraftarımızın desteği ile döndürdüğümüz birçok maç oldu. Böyle özel bir taraftarın önünde basketbol oynamak gerçekten büyük onur. Tartışmasız Türkiye’nin en iyi taraftarına sahibiz” dedi.

RÖPORTAJ: OĞUZ ALP TAN
FOTOĞRAFLAR: FATMA ERDOĞAN

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler