5 Ekim 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaTHY EUROLEAGUEFenerbahçe fırsat tepti / GÖKHAN TÜRE

Fenerbahçe fırsat tepti / GÖKHAN TÜRE

Fenerbahçe BEKO, Monaco deplasmanında basit hata adedinin fazlalığı ve kısa savunmasındaki zaaflarıyla bir ara 11 sayı öne geçtiği mücadeleyi kaybetti.

Oyun içinde üstünlüğü elinde tuttuğu ilk üç çeyrekte ürettiği “ekstra sayılar”, Sarı-Lacivertliler için oyunun kalanı adına “yanıltıcı” oldu. Monaco’nun,Brown’la yukarı çektiği savunma direncine aynı karşılığı veremedi Fenerbahçe… Bunda biraz da saha içinde nasıl bir beşle kalması gerektiği konusunda, Jasikevicius’un da ilk üç periyottaki akışa kanıp yanılmasının da payı büyüktü. Nigel Hayes-Davis’in sakatlık dönüşü ritm bulması gereken maç bu maç değildi. Bu pozisyonda, iki maçtır – ki takıma çok çabuk ısınan Noua’yıikinci plana atıp, Hayes-Davis’i kazanma çabası Fenerbahçe’ye pahalıya patladı.Mike James, Monaco adına Brownve Okobo ile birlikte Fenerbahçe’nin maçı kazanmak adına yaptığı tüm hamleleri boşa çıkaran isimdi.

Euroleague’in en iyi kısa rotasyonuna sahip 2-3 takımından biri olan Monaco’yakarşı savunma stratejisi çuvalladı… Maç önü hazırlığında, Calathes’le birlikte takımın en iyi kısa savunmacısı olan Madar’ın sadece 2 dakika sahada kalması, tıpkı Noua&Hayes-Davis denklemindeki gibi süreyi paylaştırma konusundaki yanlışı ve beraberinde kontrolü rakibe kaptırmadaki en önemli etkendi.

Yine de 12 farkla kazandığı ilk maçın rövanşını 7 sayı ile yitirmek de önemliydi. Tam 20 top kaybı yaptığı, boyalı alanda ribaund üstünlüğüne karşın üretimde sınıfta kaldığı böyle bir maçı 7 sayı ile kaybetmek de teselli ikramiyesi gibiydi.

Şimdi, önümüzdeki haftaki Panathinaikos deplasmanı, Fenerbahçe BEKO için ilk dört yarışında çok daha önemli bir maç konumuna geldi. İlk maçı İstanbul’da 14 farkla kazanan Fenerbahçe için galibiyet, ilk 4 açısından büyük önem taşıyor. Kazanması durumunda Sarı-Lacivertliler hem ikili averajı hem de galibiyet farkını yakalayacak. Kaybetmesi durumunda ise 14 sayının altındaki fark da galibiyet kadar değerli olacak.

ANADOLU EFES VARIM DEDİ

Anadolu Efes için de dünkü Armani Milano galibiyeti çok şey ifade ediyor… Öncelikle yeni coachu Mijatovic’le ikinci yarıda gösterdiği reaksiyon, sezonun kalanı adına “umut tazalemekle eşdeğerdi. Pleiss ve Larkin’in ateşlediği üçüncü çeyrekteki reaksiyon, ardından Thompson, Willis ve Bryant’ın da eşlik etmesiyle krizdeki Armani’ye geri dönüş şansı tanımadılar. Sahip olduğu potansiyel itibarıyla Euroleague’in en iyilerinden biri olan Efes’in, hedeflediği ilk 10 için geri dönüş adına bu maç bir milat olabilir. Bu anlamda arka arkaya oynanacak Maccabi ve Partizan deplasmanları belirleyici olacak.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler