18 Ekim 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaTHY EUROLEAGUEFenerbahçe Beko, çekişmeli maçı uzatmada kazandı

Fenerbahçe Beko, çekişmeli maçı uzatmada kazandı

THY Euroleague’in 21. haftasında Fenerbahçe Beko, evinde ağırladığı Bayern Münih’i uzatmada 98-91 mağlup etti.

Karşılaşma iki tarafın karşılıklı basketleriyle başlarken Fenerbahçe ilk periyotta 19-8 ile 11 sayılık farkı yakaladı. Akabinde Bayern Münih, Andreas Obst ve Slyvian Francisco’nun üçlükleriyle farkı kapatmayı başardı ve ilk periyot 22-22 eşitlikle tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci çeyreği büyük çekişmeye sahne olurken devre arasına da 38-39’luk Bayern Münih üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda Vladimir Lucic’le 7, Elias Harris’le 6 sayı bulan Bayern, kapanış periyoduna da 57-59, 2 sayı önde gitti. Son periyodun başında Tarık Biberovic’in 1 ve Marko Guduric’in 2 üçlüğüyle öne geçip skorda da önde kalmayı başaran sarı-lacivertliler, skorda farkı açamadı ve kalan dakikalar büyük çekişmeye sahne oldu. Bazı kritik serbest atışlardan da yararlanamayan Fenerbahçe Beko, 1.25 dakika kala aldığı mola 76-78 gitti. Moladan sonra Tyler Dorsey’nin basketiyle skoru eşitleyen Fenerbahçe Beko’da Scottie Wilbekin 9 saniye kala bulduğu üçlükle skorda öne geçti. Ardından Bayern molasından sonra Sylvain Francisco’ya 3 sayılık atış esnasında yapılan faulün ardından Francisco çizgiden 3’te 3’le döndü ve Fenerbahçe molasına gidildi. Moladan sonra Scottie Wilbekin 2 sayılık atıştan yararlanamayınca karşılaşma uzatmaya gitti.

Karşılaşmanın uzatma devresinde yine Scottie Wilbekin’in çok kritik 3 sayılık basketiyle farkı 5’e çıkaran Fenerbahçe Beko, devrenin kalanında oyundaki üstünlüğünü korudu ve karşılaşmadan galip 98-91 ayrıldı.

Böylelikle Fenerbahçe Beko 20. maçında 13. galibiyetini alırken Bayern Münih 8 galibiyette kaldı.

Fenerbahçe Beko’da Scottie Wilbekin 30 sayı 1 ribaund 4 asist, Dyshawn Pierre 15 sayı 10 ribaund 2 asistle oynarken Bayern Münih’te Sylvian Francisco 21 sayı 2 ribaund 5 asist, Devin Booker 16 sayı 5 ribaund 2 asistle karşılaşmayı tamamladı. 

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler