20 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaMEDYADA BASKETBOLŞampiyon deprem yaşıyor / EMRE ÖZTÜRK

Şampiyon deprem yaşıyor / EMRE ÖZTÜRK

Uzun yıllardır ilk kez bir NBA şampiyonunun deprem geçirir gibi dengesiz bir performans gösterdiğine şahit oluyoruz. NBA’in bu yıl en ateşli tartışması olan yıldız oyuncuları dinlendirme mevzusunun merkezindeler. Lig başladıktan 3 ay sonrasına kadar takım olarak antrenman yapmamış bir ekip. Sakatlıklar düzeldi, takıma James’in istediği üçlük uzmanı, oyun kurucu gard gibi takviyeler yapıldı ve tüm yıldızlar iyileşti ama parti yapmayı pek seven Cavs bir oyun iyi, bir oyun kötü performansının üstüne bir şey ekleyemedi. Üstüne bir de parkede birbirleriyle kavga etmeye başladılar. Cavs sonunda Doğu Konferansı’ndaki liderliğini Celtics’e kaptırdı.

Peki, Cavs’a şampiyonluk yolu nasıl açılır? Martta bench’te hiç kimse ikili rakamlara ulaşamadı ve bench’in maç başına 29.4 sayı ortalaması buradaki insanların 'bir anda ortadan kaybolma yeteneğine!' sahip olduğunu gösteriyor. Bench’in gelişmesi şart. Bu takım ‘Kral James’in takımı olduğu için Kral’ın olağanüstü performansını devam ettirip ordusunu arkasından sürüklemeye devam etmesi gerekiyor. Ancak en çok da geçtiğimiz yılın ‘Defend the Land’ felsefesine kavuşmaları yani yeniden bir takım haline gelmeleri gerek yoksa GSW’nin bu takımı süpürmesi ihtimali bile gerçeklik kazanabilir.

MVP HAREKET

Nets-Magic maçında ligin yüksek irtifalı yıldızlarından A. Gordon'in kendisine atılan alley-oop pasa gösteri uçağı moduyla uçup havada ters smaç basması. Gordon bunu All-Star haftasında yapsaydı smaç yarışmasını kesinlikle kazanırdı. Westbrook'un t-double'larına alıştık (sezond?a toplam 40? t-double yaptı) ancak Magic karşısında ?57 sayıyla ?NBA tarihinin en çok sayılı t-double performansına imza atması, James Harden'in NBA tarihinde bir sezonda 2 bin sayı atıp 
2 bin sayının da asistini yapan ilk oyuncu olması.

BUNU DA GöRDüK

Kobe Bryant'in NBA'de oyuncuların dinlendirilmesi konusunda "Hiçbir koç bana bununla gelmedi çünkü cevabı biliyorlardı" diyerek 'mamba felsefesi'ni yeniden göstermesi, İlk kez bir sezonda iki oyuncunun en az 20 t-double performansa imza atması (Westrbook ve Harden) Ligin delisi D.Green'in GSW-Rockets maçında J. Harden'in sakat bileğine yumruk atması ve bahanesinin "Beni çimdikledi!” şeklinde olması, Bucks-Mavs maçında, Mavs yıldızı D.Nowitzki'nin eline oyun tahtasını alıp takım arkadaşlarına bağıra çağıra oyun kurması!

HAFTANIN MAÇI

Ligin tacını takmak için mücadele eden üç büyük takımdan Spurs'in evinde GSW'yi ağırladığı maç! 110-98 GSW galibiyetiyle sona eren maçta Spurs alışılmışın dışında kaybettiği toplarla bizleri şaşırttı. ?İki kez uzatmalara giden ve LB.James ile P.George arasında kişisel mücadeleye dönüşen Cavs-Pacers maçı, (135-130) Kıran kırana geçen mücadeleye şahit olduğumuz OKC-San Antonio Spurs maçı. (95-100).


Kaynak:
Akşam

KaynakAkşam
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler