18 Ekim 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaMEDYADA BASKETBOLİlk raunt Anadolu Efes'in

İlk raunt Anadolu Efes'in

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 15. haftanın kapanış karşılaşmasında Anadolu Efes, Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda konuk olduğu Darüşşafaka Doğuş’u 80-76 yenmeyi başardı, galibiyet sayısını 11’e çıkardı.

İlk çeyrekte 11 sayı atan Cedi’nin etkili performansıyla maça başlayan Efes, kenardan gelen Birkan’dan da skor katkısı alınca kontrolü ele geçirdi, ilk periyodu 28-19 galip bitirdi.

Haftalardır boyalı alanda Semih oyundan çıktığında kontrolü rakibe bırakan Daçka, bu kez Furkan’a şans tanıyınca pota altında yine hakimiyetini devam ettirdi, Ender’in de hücuma getirdiği hareketlilik ile öne geçmeyi başaran Daçka, farkı 8 sayıya yükselttiği devreyi 46-40 üstün tamamladı.

Daçka, savunmadaki başarısını devam ettirdi, 25. dakikada Semih’in basketfaul sayısıyla 55-47’de farkı yeniden 8’e yükseltti. Efes, Birkan ile sessizliğini bozsa da, Daçka 64-58 ile son çeyreğe de önde girdi.

Çare üretemedi

Efes, rakip savunmayı dış şutlarla aşmak yerine penetrelere yönelince, Granger’ın öne çıktığı bölümde farkı eritti, Heurtel ile skoru dengeledi. Daçka ise rakibin iyice kapanan savunmasına karşı özellikle 4 numaraları Bjelica ile Harangody’den hiç katkı alamayınca çare üretemedi, 38. dakikada Cedi’nin basketfaulü Efes’i öne geçirdi. 32 saniye kala Semih ile çizgiden 2’de 0 atan Daçka, bitime 13 saniye kala topu oyuna sokarken de hata yapınca Efes çizgide Saric ile farkı artırdı, salondan da 80-76 galip ayrıldı.

Galibiyet sayısını 11’e çıkaran Efes, erteleme maçını da kazanması durumunda ilk yarıyı lider bitirme fırsatı bulurken, Daçka 15. maçında 6. yenilgisini aldı.


Kaynak:
milliyet

Kaynakmilliyet
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler