18 Ekim 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaMEDYADA BASKETBOLEfes'e Daçka yardım etti / MERVE TOY

Efes'e Daçka yardım etti / MERVE TOY

ÜLKEMİZİ EuroLeague’de temsil eden iki güzide kulübümüzün ligdeki karşılaşması görülmeye değerdi. Neyse ki 3-4 gün önce TOP 16’da mücadele ettiklerine canlı şahitlik ettim zira dün akşam oynanan maçla EuroLeague’de oynadıklarına şahit isterdim. Son 4 dakikayı saymazsak tabii.

ANADOLU Efes’in hızlı başlayıp, top paylaşımını başarıyla yapıp, dışarıdan yüzdeli oynayıp hücumda yağmur olup yağdığı ilk çeyrek sonrası gelen rotasyon rolleri de değiştirdi. Efes’in değişiklilerle kenardan beklediğini Darüşşafaka benchi gerçekleştirdi. Ender-Furkan ikilisinin ağırlığını koyduğu bölümde Wilbekin’ın katkısı da eklenince dengeler tamamen değişti.

ÖYLE ki ilk çeyreği 19-28 olan maçın devresine 46-40’la gidildi. Konuk ekibin dertli olduğu savunma başına büyük iş açtı. Darüşşafaka adına maç boyunca kritik nokta olan top kayıpları 2. yarıda da vardı ancak ev sahibi farkı korumayı başardı. Ta ki maçın son dakikalarına kadar.

SON BÖLÜMDE HEYECAN ARTTI

İKİ takımın son bölümde sarıldığı savunma maçın enerjisini ve kalitesini arttırdı. Sertlik artınca faul çizgisine gitme sayısı da arttı ve maçın gidişatı faul çizgisine bağlı bir hal aldı. Neticeye bakıldığında sonunu iyi oynayan Efes kazandı ama Darüşşafaka elindeki avantajı yaptığı basit hatalar ve geri dönüşü olmayan top kayıplarıyla rakibine vererek yardım etmese başaramazdı!


Kaynak:
Vatan

KaynakVatan
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler