18 Ekim 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaMEDYADA BASKETBOLAynı nakarat! / ÜMİT AVCI

Aynı nakarat! / ÜMİT AVCI

Birçok maça çok iyi başlasa da devamını getiremeyen, son olarak Malaga deplasmanında devreyi önde bitirse de yenilen Darüşşafaka Doğuş, aynı kâbusu sahasında konuk ettiği Cedevita karşısında da yaşadı, TOP 16’nın 2. maçında da galibiyetle tanışamadı.

 

Turkish Airlines E Grubu’nda mücadele eden Darüşşafaka Doğuş, TOP 16’daki 2. maçında sahasında konuk ettiği Cedevita Zagreb’e sahasında 79-72 yenildi.

Daçka’nın iç sahada mutlaka kazanması gereken maçlardan bir tanesiydi Cedevita mücadelesi. Maça da bu konsantrasyonla girdi. Semih boyalı alanda çok bariz bir üstünlük kurmuş, Mehmet Yağmur müthiş baskısıyla rakibin oyununu bozmuştu. Yetmedi bu ikili toplar çaldı, bloklar yaptı, ikili oyunlarıyla Daçka’yı öne taşıdı.

İlk çeyrekteki 26-19’luk skorda da başrolde ikisi vardı. Ancak bu ikili 8. dakikada kenara geldikten sonra Mehmet bir daha maç boyunca sahaya adım atmadı, Semih ise 9 dakika kenarda kaldı. Semih’in oyunda olduğu bölümde 10’da 8 ile hücum eden Daçka, ikinci çeyrekte boyalı alan hakimiyetini tamamen kaybetti. 4 numaradan ne Bjelica, ne de Harangody’den katkı da gelmeyince, artık kontrol tamamen rakibin elindeydi, çok rahat organize olup doğru pozisyonları bulan Cedevita, dış şutlarla etkili oldu, devreyi 40-39 önde bitirdi.

Mehmet unutuldu

İkinci yarının başında bir atak daha yaptı Daçka, içeriden Semih, dışarıdan Ender skor bulunca farkı 50-43 ile 7 sayıya çıkardı. Ancak rakibin ne yapacağı hiç belli olmayan guardı Pullen potamızı bombardımana tuttu. Ne yazık ki, o anlarda da maç başındaki baskısıyla gözdolduran Mehmet yine kenardaydı!

Oğuz’un kadroya alınmadığı, Furkan’ın 1 saniye bile kullanılmadığı maçta Slaughter’ın 5 numarada olduğu her saniye eksiye giden, Bjelica’dan zaten savunma katkısı ummazken, hücumda da bir şey göremeyen, Harangody ile büyük bir hayalkırıklığı yaşayan, ikinci yarıda 19 sayı üreten Pullen’ı izlemekle yetinen Daçka, buna karşın son dakikaya kadar oyunda kaldı. Ancak bu kadar hata ile kazanamayacağını da maalesef anladı. 1 dakika kala yeniden skorda geri düşüp, taktik faullerle de fark yükselince, ikinci maçında da galibiyetle tanışamadı.


Kaynak:
milliyet

Kaynakmilliyet
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler