5 Ekim 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigAnadolu Efes Petkim deplasmanında zor da olsa kazandı

Anadolu Efes Petkim deplasmanında zor da olsa kazandı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 10. haftasında Aliağa Petkimspor, Enka Spor Salonu'nda Anadolu Efes'i konuk etti. Son anları son derece heyecan verici geçen ve uzatmaya geçen maçın galibi 92-101'le Anadolu Efes oldu. 

Maçın büyük bölümünde Anadolu Efes üstünlüğü olsa da Aliağa Petkimspor farkı 8-10 sayı civarında tuttu. Anadolu Efes'te farklı farklı beşler maçta süre alırken son periyotta konuk ekibin hücum ritminin kaybolmasıyla Petkimspor'un geri dönüşü başladı. Bu geri dönüşte ev sahibi ekipte Yunus Emre Sonsırma ve Mahir Ağva'nın performansları etkili oldu. Evinde bu sezon namağlup ilerleyen Petkimspor, seyircisinin de desteğiyle Anadolu Efes'i son 2 dakikada içersinde yakalamayı başardı. Petkimspor 3 sayı gerideyken son 8 saniye kala Kristers Zoriks'in üç sayılık atışı esnasında yapılan faul neticesinde kazanılan atışlardan 3'te 3'le dönen Zoriks, skoru 84-84'te eşitledi. Anadolu Efes son hücum için topu 5 saniyede kenardan çıkaramayınca top ev sahibi ekibe geçti ancak Petkimspor bu toptan yararlanamadı ve karşılaşma uzatmaya gitti. Uzatma periyodunda daha diri kalan Anadolu Efes, Erten Gazi'nin de kritik basketleriyle rakibine şans tanımadı ve karşılaşmadan galip ayrıldı. 

Böylelikle Petkimspor evindeki ilk mağlubiyetini alıp toplamda 5. mağlubiyetini alırken Anadolu Efes 10. maçında 9. kez kazandı. 

Anadolu Efes'te Rodrigue Beaubois 27 sayı 6 asist, Darius Thompson 20 sayı 3 ribaund 3 asistle oynarken Petkimspor'da David Efianayi 18 sayı 2 ribaund, Peyton Aldridge 14 sayı 10 ribaund 2 asist, Mahir Ağva 14 sayı 8 ribaund 2 asistle karşılaşmayı tamamladı. 

 

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler