28 Eylül 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigAtaman'dan duygusal veda: '' Haklarını helal etsinler ''

Ataman'dan duygusal veda: '' Haklarını helal etsinler ''

Pınar Karşıyaka'yı 3-0 ile geçerek 2022-2023 sezonunda Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin şampiyonu olan Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam konuşması sırasında duygu dolu anlar yaşadı, göz yaşlarını tutamadı.

Ataman: '' Öncelikle Pınar Karşıyaka'yı kutluyorum, çok iyi mücadele ettiler. Finale gelerek ne kadar iyi bir takım olduklarını gösterdiler. Ağır bir atmosfer burası. Burada 3. maçı kazanarak şampiyon olmak önemli bir başarı. Biz play-off'larda yeniden takım olduğumuzu hatırladık. Sakatlarımız iyileşti. Play-off sürecinde bazı sakatlıklar yaşadık bu kez, Clyburn gibi ama artık geri adım atmıyorduk. Bu sezon Türkiye'de iki kupa oynandı, ikisi de bizim müzemizde. Bunun için gururluyum, Euroleague için üzgünüm. Tarihte kimsenin yapmadığı bir şeyi yapmak için yola çıktık ama başaramadık. Play-off yapabilsek çok şey olabilirdi ama olmadı. Benim için kolay değil. Ben bu kulüpte bir profesyonel gibi değil bir amatör gibi gençlik yıllarımdan itibaren çalıştım. İlerde Anadolu Efes efsanesi olarak adlandırılabilirsem ne mutlu bana. Bir değişim gerekiyordu. Buna ne ben tek başıma karar verdim ne de kulüp… Buna başkanımızla birlikte karar verdik. Her iki taraf için iyi olacağını düşünüyorum. Hayatta bazı riskler almak gerekiyor. Ülkemi Yunanistan'da en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Anadolu Efes benim yuvam, benim kulübüm. Onlara önümüzdeki sezon başarılar diliyorum.

Biz beş yıl boyunca büyük bir hikaye yazdık. Belgeselci arkadaşlar da burada. Sezona Euroleague'de üçüncü şampiyonluğu çekmek için başladılar bizle beraber ama olmadı. Başaramadık orası dramayla bitti. İlk kez bu dönemde başarısız bir Euroleague geçirdik. Ama hayat bu. Efes'te her şey bitti, Ergin Ataman zaten gidiyor dendiği zamanda üstelik 42 sayılık bir Fenerbahçe Beko mağlubiyetinden sonra dirildik. Karakterimizi hatırladık, sahaya yüreğimizi koyduk. Beş yıllık Anadolu Efes maceramda kaç kupa oldu hatırlamıyorum ama üç tane Euroleague finali var. Bu sanırım beş yıl içindeki üçüncü Türkiye Ligi şampiyonluğu. Onun için vicdanen huzurluyum. Benim için kolay değil. Daha çok Sarp için zor olcak. Sarp bütün süreci bizle beraber yaşadı, o çok koyu bir Anadolu Efes taraftarı. Bu ayrılığa en çok oğlum Sarp üzülüyor ama meslekte bunlar var. Gideriz, belki bir gün döneriz. Ama Türkiye'de de A Erkek Milli Takımımızla yeni bir misyonumuz var. Ben tek başıma gidiyorum ama Sarp burada beni temsil etmeye devam edecek. Ben Efes tribünlerinde olacağım diyor, gelmiyor Atina'ya. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz. Buradan bizi destekleyen tüm taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu sezon Euroleague için özür diliyorum. Haklarını helal etsinler. ''

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler