29 Eylül 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigZor da olsa Efes / Gökhan Türe

Zor da olsa Efes / Gökhan Türe

Anadolu Efes, hem ev sahibi avantajı hem de kadro kalitesi itibarıyla net favori olarak çıktığı Play-Off final serisinin ilk ayağında 16 sayı farktan yakalandığı Pınar Karşıyaka’yı zor da olsa geçti, seriyi 1-0’a getirdi.

Maça top kayıplarıyla başlayan Pınar Karşıyaka, hücumda organize olmakta zorlanırken, Efes Larkin’le skor üretip oyunu kontrolünde tuttu. Kaf Kaf’ın 1/7 üçlük isabetiyle 9 sayı (23-14) geride kapadığı ilk çeyreğin ardından ikinci periyotta Efes’te son dönemlerin formda ismi Elijah Bryant ve Clyburn de devreye girince fark 15 sayıya kadar çıktı. Devre sonunda Efes’i 14 sayı farkla öne çıkaran faktör, Kaf Kaf’ın 2/9 3 sayı isabetinde, Delgado’nun ise standartlarının altında kalması ve bununla birlikte Efes’in geçiş oyunlarında rakibinin top kayıplarından fayda sağlamasıydı.

İkinci yarıda Pınar Karşıyaka coachu Ufuk Sarıca, savunmada çıtayı yukarı çekmek için sertlik seviyesini de arttırarak alan savunması denedi. Hücumda da Kuzminskas’la birlikte McCollum ve Vitto Brown’la çizgi gerisinden yüzdelerini standartlara çıkarınca, Efes’in de şut yüzdesinin aşağıya inmesiyle birlikte maça ortak oldu. Fark giderek erirken, momentum da el değiştirdi.

Son periyotta Vitto Brown’ın üst üste iki üçlüğü sonrası 34.28’de Karşıyaka 70-68 öne geçti. Ardından Efes, molanın ardından krizi sonlandırıp, en iyi yaptığı işi yapmaya, Micic’i potaya göndermeye başladı. Çoğunlukla Micic, sonlara doğru da ters eşleşmeyi bulduğunda Clyburn, Kaf Kaf’ın faul limitini erken doldurmasından da fayda ile sık sık penetre ederek potaya gitmeyi denedi. Efes tekrar kontrolü ele geçirdikten sonra ise Karşıyaka üst üste hücumları “sabırsızca” acele kullanınca Efes’in ekmeğine yağ sürdü. Kırılma anlarında tecrübeli elleriyle sonuca giden Anadolu Efes, evinde zorlandığı ilk maçta istediği konforu bulamasa da kazanmayı başardı.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler