29 Eylül 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigKaf Kaf’a çok yakıştı / Gökhan Türe

Kaf Kaf’a çok yakıştı / Gökhan Türe

Pınar Karşıyaka, normal sezonun lideri, Eurocup finalisti güçlü rakibi Türk Telekom’u 1-0 geride girdiği seride arka arkaya üç maçta yenerek finalde Anadolu Efes’in rakibi oldu.

Sezona yeni transferlerle yepyeni yüzüyle giren Karşıyaka, normal sezonda gerek BSL’de gerekse Avrupa mücadelesinde bocalamış, yine de BSL’yi ilk 4 içinde kapamayı başarmıştı. Ve Yeşil-Kırmızılılar, çeyrek finalde Frutti Extra Bursaspor’u yenerken gösterdikleri çıkışı yarı finalde Türk Telekom karşısında da sürdürüp 2015’ten 8 yıl sonra tekrar finale çıkmayı başardılar.

Uzun soluklu seriler hep tıkanmaya yüz tutmuştur ve seriyi açmak için “ekstra” üretim adına formül arayışları doğar… Dün Pınar Karşıyaka cephesi bu formülü üretirken, Türk Telekom ise küçük detaylarda kaybetti seriyi…

Kaf Kaf’ta dün fark yaratan iki isim Kenan Sipahi ile Thomas Akyazılı idi… Bu ikili, toplamda 23 sayı, 5 ribaund, 5 asistle Türk oyuncu katkısı olarak önemli bir destek sağladılar takımlarına… Telekom’da ise bu rakam Erkan ve Semih’ten 8 sayı, 4 ribaund, 2 asistle sınırlı kaldı. Ev sahibi takımda katkı yelpazesi takım olarak da Telekom’a göre genişti… Delgado, serinin en istikrarlı ismiydi. Dün yine 21 sayı, 7 ribaundla Tyrique Jones ile giriştiği pota altı mücadelesinde ayakta kalmayı başardı. Jones da ilk maçın ardından kaybedilen 2 karşılaşmadaki durgunluğunu 20 sayı, 15 ribaund, 3 asistle üzerinden atsa da bu rakamlar Türk Telekom’un kazanmasına yetmedi.

Maçın kırılma anlarında ise Pınar Karşıyaka’da Errick McCollum devredeydi. Tecrübeli şutör, kenardan geldiği oyunda 21 sayı, 7 asistle maça damgasını vururken, özellikle son dakika içindeki “kader” atışlarında bulduğu zor basketlerle finalin kilidini açan isim oldu.

SEYİRCİ FAKTÖRÜ DEVREDE

Pınar Karşıyaka, Play-Off’ta şu ana kadar seyirci avantajını en iyi kullanan takım… Bunu dün de belirgin biçimde gösterdiler… Takımlarının “itici gücü” olmayı başarıyorlar… Böyle olunca oyuncular da onlarla bütünleşiyor ve ortaya müthiş bir sinerji çıkıyor… Maç sonundaki karşılıklı sevinç gösterilerine Vitto Brown’ın mikrofonu eline alarak söylediği şarkı da eklendi dün… Hem kazanıyor hem de bunu çok güzel bir şekilde eğlenerek kutluyorlar… İşte bu yüzden de hem Karşıyaka’nın hem de taraftarlarının Türk basketbolundaki yeri özel…

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler