6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaNBAAday çok, favori yok / İSMAİL DURLANIK

Aday çok, favori yok / İSMAİL DURLANIK

Batı Konferansı favorisi olmayan bir normal sezon  yaşıyoruz. Galibiyet sayıları çok yakın.  Lider Pelicans iki maç kaybetse 4. sıraya kadar düşebilir. Son şampiyon Golden State kadrosunu büyük ölçüde korumasına rağmen dibe vurdu. Deplasmanda maç kazanamıyorlar. Minnesota dünyaları verip Rudy Gobert'i almasına rağmen alt sıralardan kurtulamadı. Memphis çaylaklarla yenilediği kadrosunda uyum yakalama peşinde.  Pelicans çok genç, Dallas ise Doncic'in muhteşem performansına rağmen güven vermiyor. Sacramento atarak zirveyi zorluyor ama savunmalarını toparlamadan şampiyonluk hayali kuramazlar. Normal sezon için Batı'da herşey mümkün. Play-off içinse Phoenix Suns, Denver Nuggets ve Los Angeles Clippers ve herşeye rağmen Golden State Warriors'u şanslı görüyorum.

Devin Booker varsa sorun yok

Elenme şoku, başkanın neden olduğu skandal, Jae Crowder'ın ayrılma isteği ve Cameron Johnson'ın sakatlığı gibi çözülmemiş sorunlarından etkilenmemeyi başardı. Bunun en büyük nedeni Devin Booker'ın çok formda olması. Takıma liderlik yapan Booker skorer oyunu yanısıra hücum yönlendirmeye de ciddi katkı yapıyor. Booker, Mikal Bridges ve Deandre Ayton'un çift yönlü katkısının da yardımıyla Phoenix'i zirveye taşımayı başardı. Üstelik Chris Paul'un sakatlıklar nedeniyle çoğu maçta oynamamasına rağmen. Sistem Chris Paul olmadan da işliyor olması çok önemli. Jae Crowder'ın ardından Cameron Johnson'un sakatlanmasıyla forvet rotasyonunda bütün yük Torrey Craig'in omuzlarında kaldı. Craig şimdilik üstesinden geliyor. İşlerin yolunda gitmesinde rotasyona yapılan küçük eklemelerin beklenilenin üzerinde katkı yapması da etkili oldu. Damion Lee keskin şutörlüğüyle, Jack Landale de hareketli pivot özelliğiyle kadroya derinlik kattı. İki oyuncu da bencten en fazla 10-15 dakika süre alıyor. Zaten daha büyük rol onları aşar. Az zamanda büyük iş yapıyorlar. Cameron Johnson'ın dönüşü ve Crowder takasının ne şekilde yapılacağı Phoenix'in sezonu için belirleyici olacak. Her koşulda oturmuş sistemi Phoenix'i play-off'a taşır ama orada Monty Williams'ın yedek plana ihtiyacı var. Çünkü rakipler ana planı çözdü.

Kilit isim Jamal Murray

Denver Nuggets, Jamal Murray'in ritim bulması halinde Batı Finali için favorim. Hele ki Golden State böyle kaostayken. Son iki yılın MVP'si Nikola Jokic tam bir istikrar abidesi. Kentavious Caldwell Pope ve Bruce Brown savunmaya çok iyi ekleme oldu. Aaron Gordon'la beraber topla oynamadan skor bulan savunma üçlüsü olarak Jokic, Murray ve Porter JR gibi topla oynamayı seven skorerleri tamamlayacak parçalar oldular. Bones Hyland bençten skor katkısı yapıyor. Tecrübeli Jeff Green rotasyonun önemli parçası. Çaylak Christian Braun şu an için emekleme evresinde. Ligin temposuna alışırsa savunma katkısıyla değerli bir parça olabilir. Denver savunmaya yaptığı eklemelerin karşılığını tam olarak alabilmiş değil. Murray yavaş yavaş ritim buluyor. Michale Porter JR sağlıklı kalır ve Murray'la beraber Jokic'e yeterli katkıyı sağlarsa Denver'ın yolu açık. Çünkü bu çok iyi hücum gücünün yanına önemli kısa savunmacılar eklediler.  

Yeterli malzeme var

Los Angeles Clippers ligin en geniş kanat rotasyonuna sahip. Neredeyse yok yok. Oyun kuranı, keskin şutörü, orta mesafeden atanı, kısa beşin pivotu olarak oynayabileni, savunmacısı, benç skoreri, delicisi,  çok yönlü katkı vereni…Çoğu takımın hayalini süsleyen kant oyunularından 7, 8 tanesi Clippers  kadrosunda. Kawhi Leonard ve Paul George sakatlıktan döndüler ama ufak tefek sakatlıklar yaşıyorlar. George eski günlere yakın performans sergiliyor. Kawhi ise henüz ritim bulamadı. John Wall, Paul George dinledirken Clippers'a hücum yönlendirmede sıkıntı yaşatmayacağını gösterdi. Koç Tyronn Lue, geniş rotasyon arasında rol paylaşımını henüz yapamadı. Boyalı alanda Ivica Zubac yalnız. Ayak çavukluğuna sahip bir çember savunmacıya ihtiyaç var. Myles Turner ismi gündeme geldi. Mantıklı bir hamle olur. Kanat rotasyonundan bir iki isimle Indiana Pacers'ı ikna edecek bir paket oluşturulabilir. Clippers iyi savunma yapıyor. Ancak çok sayıda hücum silahına sahip olmasına rağmen hücumda tıkanıyor. Tüm bu sorunların zamanla çözüleceğini düşünüyorum. Çünkü kaliteli bir kadro, taktik zengini bir koç, olası bir takasta kullanılacak oyuncu, para harcamayı seven bir başkan var. Boyalı alanı savunacak uzun dışındaki sorunları takım içinden, pivotu da takas döneminde çözerler. Ardından yüzük hayali……

Savaşçıları yok saymak olmaz

Golden State dibe vursa da toparlanma şansı var. Stephen Curry gibi formda süper starları, olası bir takasta kullanabilecekleri genç veya deneyimli oyunları ve kazanma kültürleri var. Savaşçılar hücumda sorunsuz. Problem savunmada. Oraya tedavi gerekli.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler