6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaNBATatum etkisi / İSMAİL DURLANIK

Tatum etkisi / İSMAİL DURLANIK

Celtics genelini üstün oynadığı maçın üçüncü çeyreğindeki Warriors fırtınasıyla maçı kaybetmediyse bunu Jayson Tatum’a borçlu. 12 sayıyla önde başladığı üçüncü çeyrekte Celtics’in başına gelmedik kalmadı. 12-0’lık seri yedi. Bir hücumda potasında 7 sayı gördü. Bütün bunların sonucunda 2 sayı geriye düştü. Kroki olmuş boksör misali Boston’lu oyucuların ne yapacağını şaşırdığı, herkesin toptan kaçtığı o anlarda Tatum sorumluluk alarak üst üste sayılar buldu ve takımını yeniden öne geçirdi. Yoksa Golden State yakaladığı momentumla maçı üçüncü çeyrekte koparabilirdi. Son periyota 4 sayıyla önde giren Celtics’te savunma yeniden devreye girdi. Ardından Tatum’a Jaylen Brown ve Marcus Smart’ın hücumda eşlik etmesiyle Boston tabuta çiviyi çaktı.

Boston Celtics’i galibiyete götüren etken Warriors’un geçirgen savunması oldu. Golden State savunması için biletsiz seyirci diyebilirim. Celtics hücumda adeta güle oynaya sayı buldu. Böylece savunmada daha diri kaldılar. Boston’da süre alan her oyuncu skor buldu. Hücum ribauntlarındaki 15-6’lık üstünlük maçı Celtics’e getiren diğer etken oldu. Dördüncü çeyrekteki hücum ribaundu üstünlüğü Celtics şutörlerinin daha güvenli şut atmasını sağladı. Şut girmese dahi bir şansın daha olduğunu bilmek büyük lüks. İki takımın da iyi asist yaptığı maçta 28-22’lik sayı pası üstünlüğü Celtics’in oldu. 

Kötü yüzdeyle attığı maçın kahramanı oldu

Jayson Tatum için maçı kazandıran isim dedim ama % 33 üç sayı yüzdesi, % 39 gerçek şut yüzdesiyle aslında çok verimli hücum etmedi. Onu maçın kahramanı yapan kırılma anlarında takımına liderlik yaparak skoru sırtlanması oldu. Tatum 9 asist, 6 ribaunt ve sadece 2 top kaybıyla diğer kategorilerde gayet iyi oynadı. Jaylen Brown 27, Marcus Smart 26 sayıyla skora önemli katkı yaptı. Smart savunmada alıştığımız şekilde iyi oynadı ama 5 top kaybı eksisiydi. Al Horford, Grant Williams ve Derrick White için görevini yapı diyebilirim. Sol dizindeki problemin kendisini sınırladığı çok belli olan Robert Williams ise galibiyetin diğer kahramanı oldu. Savunmada tam anlamıyla caydırıcı unsur oldu. Blok yaptı, şut bozdu, top çaldı. Golden State oyuncularını boyalı alana sokmadı. Bir şekilde giren de pişman oldu. Öyle verimli oynadı.

Savunma yoktu ama splash biraderler oradaydı

Golden State yedeklerden verim alamadığı, kötü savunma yaptığı bir maçı kazanma noktasına geldiyse bunu Stephen Curry’ye borçlu. Faul problemi yaşamasına rağmen hücumda çok iyi oynadı. % 54.5 isabet oranıyla 6 üç sayı toplamda da 31 sayı kaydetti. Asist sayısının ikide kalması biraz arkadaşlarının kötü olmasından kaynaklandı. Mecburen kendi attı. Boston savunmada zaman zaman onu üç kişiyle savunmak zorunda kaldı. Klay Thompson ve Andrew Wiggins skora kakı yaptı. Özellikle 25 sayı atan Klay Thompson’u beğendim. Golden State savunması TD Garden’a gelmemişti ama splash brothers tam kadro sahadaydı. Jordan Poole gene kötü şut attı. Denver serisindeki muhteşem şut ritmi sanırım serapmış. Daha o seviyeye çok var. Otto Porter hücumda yoktu ama asist ve savunmayla kısıtlı rolünü iyi oynadı. Kevin Looney fena değildi.

Draymod ava giderken avlandı

Draymond Green Warriors adına hayal kırıklığı oldu. Bence yenilginin bir numaralı sorumlusuydu. Hücumda zaten bir beklenti oluşturmuyor. O nedenle 2 sayıda kalmasına itirazım yok. Ancak asıl işi olan savunmada bu kadar kötü olmaya hakkı yok. Green’in defansta kötü olması rakiplerin iyi olmasından değil kendisinin konsantre olmamasından kaynaklandı. Green kişiselleştiriyor. Aynısını 2. maçta da yapmıştı. Bu defa katladı. Grant Williams’a takık. Maçtan önce onun hakkında açıklamalar yaptı. Maç içinde de sürekli onun üstüne oynadı. Konsantrasyonunu bozmaya çalıştı ama oyundan kopan kendisi oldu. 6 faul alarak oyundan çıkması takımı adına yapığı en olumlu hareket oldu. Öyle kötü oynadı. Draymond Green çok ama çok iyi savunmacı. Sistem içinde de zaman zaman iyi pasör. Dahası yok. Hele hele akıl oyunlarıyla rakibi çözecek biri hiç değil. İlla rakibiyle uğraşacaksa fiziksel  uğraşmalı. Draymond’ın sakat olduğu dönemde yorumculuk yapması kendisine yaramamış. Sahip olmadığı özelliklerin var olduğuna inanmış. Geç olmadan fabrika ayarlarına dönmeli. Bu konuda Steve Kerr ve rakım arkadaşlarından sertçe uyarı alacağına kuşkum yok.

Udoka son darbeyi indirmek isteyecek

Bir kez daha Celtics’in sahası TD Garden’da oynanacak 4. maç Golden State için fizikal ve mental olarak zor geçecek. Mental zorluğu belli. Kaybederse seri 3-1 olacak. Bu Celtics’i 3 kez üst üste yenmek çok zor. Fiziksel zorluğu da kendisi yarattı. Celtics 3. karşılaşmada o kadar rahat hücum etti ki neredeyse yıpranmadan maçı tamamladı. Çok daha diri bir Boston karşısında Warriors’un işi zor olacak. Play-off genelinde bir sonraki maçı düşünerek takımını oynatan Ime Udoka’nın bu defa farklı anlayışa olacağını düşünüyorum. Maçın son saniyesine kadar kazanma adına varını yoğunu ortaya koyarak gerekirse de her türlü riski alacaktır. Öte yandan Golden State’in bu tip atmosfere alışkın lider karakterli oyuncuları var. Draymond akıllı olup splash biraderler sahne alırsa finalde kartlar yeniden karılır.

 

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler