23 Ekim 2024, Çarşamba
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigAlperen: Bir an önce NBA'e gitmek istiyorum

Alperen: Bir an önce NBA'e gitmek istiyorum

Beşiktaş Icrypex'in yıldızı Alperen Şengün, NBA'ye gidip gitmeyeceği konusunu sezon sonunda düşünmek istediğini ama bir an önce giderek kendini geliştirmek istediğini söyledi.

“Bazı kişiler benim için '1-2 yıl daha tecrübe kazansın' diyor, bir kısım da 'bir an önce gitsin, orada gelişsin' diyor. Aslında ben de bir an önce oraya gidip, orada gelişmek istiyorum. Oradaki fırsatlar Türkiye'ye göre daha iyi. Çalışma düzeni, maç programı daha iyi. Erkenden gidip orada gelişmek istiyorum.” dedi.

Şu an Beşiktaş'ı düşündüğünü belirten 18 yaşındaki basketbolcu, “Şu an NBA'yi düşünmüyorum. Bu aklımı karıştırır, maçlarda olumsuz etkide bulunur. Sezon sonu bu konuya bakacağım. Ne olur bilmiyorum. Beşiktaş'ta da kalabilirim draftlara da katılabilirim. Sezon sonu karar vereceğim, şu an buraya odaklıyım.” ifadelerini kullandı.

“NBA'ye gitmeden önce Mehmet Okur'la yine çalışmak istiyorum”

Milli takımın eski oyuncusu NBA patentli Mehmet Okur'un FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İsveç ve Hırvatistan ile oynanan maçlarda kendilerine yardımcı olmasına değinen Alperen, şunları söyledi:

“Mehmet Okur ile çalışma fırsatı buldum, bu çok değerli. İki yıldır Mehmet ağabeyle konuşuyorum. Tanışmayı çok istiyordum. NBA'ye gitmeden, draftlara katılmadan önce onunla çalışmayı çok istiyordum. İstanbul'a gelmesi bana da sürpriz oldu. Konuştuk, çalıştık; özel antrenmanlar yaptık. Hala iletişim halindeyiz. Yaza girmeden yine çok çalışacağız. NBA'ye gitmeden önce Mehmet Okur'la yine çalışmak istiyorum. Çok büyük bir tecrübe, o tecrübeleri almak istiyorum.”

Mehmet Okur'un milli takım için yaz aylarında yine geleceğini belirten Alperen, “Daha çok çalışacağız. Sezon erken biterse ve o da gelirse milli takımdan önce de olur. Onunla tekrar çalışmayı çok istiyorum.” diye konuştu.

Kaynak: AA Spor

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler