8 Ekim 2024, Salı
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigDev maçta kazanan Anadolu Efes

Dev maçta kazanan Anadolu Efes

ING Basketbol Süper Ligi 14. hafta karşılaşmasında iki THY Euroleague ekibi, Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko karşı karşıya geldi. Karşılaşma 85-72 Anadolu Efes üstünlüğü ile noktalandı.

Düşük tempoda başlayan karşılaşmanın ilk bölümünde üstünlük karşılıklı olarak el değiştirdi. İlk periyodun ikinci bölümünde ise özellikle Shane Larkin oyuna girdikten sonra maçta tempo yükseldi. İlk periyot 18-14 Anadolu Efes üstünlüğü ile noktalandı. İkinci çeyreğe ise daha iyi başlayan taraf Fenerbahçe Beko oldu. Kanarya skorda üstünlüğü ele alıp, 30-35 ile farkı 5 sayıya çıkartarak maçta kendi adına en büyük farkı yakaladı ancak ilk yarının sonunda toparlanan Anadolu Efes 14-2 seri yaparak soyunma odasına 44-37 önde girdi. Krunoslav Simon kaydettiği 12 sayı ile ilk yarının en skorer ismiydi.

İkinci yarıya 0-6 seri ile başlayan sarı lacivertliler farkı 1 sayıya kadar indirdi, rakibinin geri dönüşüne izin vermeyen Anadolu Efes, Adrien Moermann' ın yay gerisinden bulduğu isabetler ile periyot sonunda farkı 9 sayıya kadar çıkartarak, son çeyreğe büyük bir avantaj ile girdi; 66-57. Maçın bitimine 8 dakika kala Melih Mahmutoğlunun kaydettiği üçlük ile Fenerbahçe Beko farkı tekrar 2 sayıya kadar çekti. Maçın son üç dakikasında Vasilije Micic' in zor pozisyonda geri çekilerek attığı üçlük ile Anadolu Efes skoru 77-70' e getirdi. Fenerbahçe Beko' nun bu basket ardından direnci kırıldı ve kalan bölümde arayı iyice açan Anadolu Efes, karşılaşmayı 85-72' lik skorla kazandı.

Anadolu Efes cephesinde Adrien Moermann 25 sayı 15 ribaund 1 asist ile maça damgasını vururken, Fenerbahçe Beko' da Dyshawn Pierre 16 sayı 3 ribaund 2 asist ile mücadele etti.

Bu sonuçla Anadolu Efes 12. maçında 12. galibiyetini alarak namağlup ünvanını korurken, Fenerbahçe Beko 14. maçında 3. kez kaybetti.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler