6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaTHY EUROLEAGUEErteleme maçında kazanan Zalgiris

Erteleme maçında kazanan Zalgiris

THY Euroleague’de 2.Hafta’nın kapanış karşılaşmasında Khimki – Zalgiris’i ağırladı.

COVID-19 nedeniyle iki takımında eksik çıktığı, Khimki’nin kadrosunun sadece 8 kişiden oluştuğu ( Aslında Dairis Bertans’ın da sakatlığından dolayı oynamayacağı ancak 8 kişinin altına düşmemek adına kadroya yazıldı ) maça hızlı başlayan ekip ev sahibi Khimki oldu. Özellikle dış atışlardan buldukları sayılarla 9-2 öne fırladılar. Zalgiris ise ilk 11 şut denemesinde sadece 1 isabet bulabildi, özellikle Nigel Hayes bu bölümde kaçırdığı boş şutlarla dikkat çekti. Periyot sonunda skorda 20-17 üstünlüğü vardı.

İkinci periyot başında Jonas Jerebko’nun topsuz koşularını iyi besleyerek skor üreten Khimki, bu periyoda da 6-0’lık seriyle başladı ancak Milaknis’in üçlüğü ile devreye gidilmesine 05:26 kala fark iki sayıya kadar indi. Khimki molası dönüşünde sahada yine Zalgiris fırtınası vardı. Konuk ekibin sayı buldukça direnci düşen Khimki karşısında soyunma odasına giderken farkı 9 sayıya kadar çıkartmayı başardı ve devreye 32-41 Zalgiris üstünlüğü ile gidildi.

Dar rotasyonla oynayan Khimki’nin gardı özellikle Zalgiris iyi hücum edip, yüksek yüzdeli atmaya başlayınca iyice düştü. Üçüncü periyot 48-67 Zalgiris üstünlüğü ile sonuçlandı.

Son periyot Khimki 15-3’lük seri ile maça döndü. Son 5 dakikakaya girerken 63-70 ile farkı 7 sayıya kadar indirmeyi başardılar. Ancak son bölümde kontrolü eline alan Zalgiris maçı 70-84 kazandı.

Haber: Onur Kıran

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler