15 Ekim 2024, Salı
spot_img
Ana SayfaAVRUPA LİGLERİACB'de dün neler oldu?

ACB'de dün neler oldu?

Bilbao – Obradoiro

Günün açılış maçında Bilbao,Obradoiro’yu 99-81 yendi.

İlk periyotta konuk ekibin 19-22 üstünlüğü söz konusuydu ancak ikinci periyotta kontrolü ele alan Bilbao,periyot skorunda 28-12’lik büyük bir üstünlük kurarak devreye 47-34 önde girdi. Yüksek tempolu geçen ikinci yarıda da Obradoiro’dan maçı çevirecek hamle gelmeyince,Bilbao maç sonunda 99-81’lik skorla kazanan taraf oldu.

Bu karşılaşmada Bilbao adına Rouselle 16 sayı,4 ribaund,5 asist;Brown 14 sayı, 2 ribaund,3 asist ve Hakanson 12 sayı,4 ribaund,10 asist ile galibiyette baş mimarlar oldu.

Konuk Obradoiro adına Robertson’un 17 sayı,2 ribaund ve Cohen’in 13 sayı,3 ribaund,3 asistlik performansları mağlubiyetin önüne geçemedi.

Unicaja Malaga – Manresa

İspanya Ligi’nde günün sürprizini,Unicaja Malaga’yı 86-90 deviren Manresa gerçekleştirdi.

İlk periyottan farkı çift hanelere çıkartan Manresa,4.periyodun ortalarına kadar farklı üstünlüğünü korudu. Son periyodun,son bölümünde Malaga yakaladığı seri ile bir anda maça ortak oldu. Bu bölümde fark 7 sayıya kadar indikten sonra alınan molanın ardından hücumlarda süreyi sonuna kadar kullanıp,basit pick & roll oyunları ile hücum eden Manresa,belki skor üretmekte zorlandı ancak süreyi istediği gibi eritip maçı kazanan taraf oldu.

Manresa adına 16 dakika sahada kalan tecrübeli oyuncu Tabu 17 sayı,3 ribaund,3 asist;Jou 16 sayı,4 ribaund,1 asist;Perez ise 3/3 üçlük isabetiyle 13 sayı,8 ribaund 4 asist ile oynadı.

Unicaja Malaga cephesinde Abromaitis’in 15 sayı,6 ribaund,1 asist;Bouteille 14 sayı,1 ribaund,1 asist ile oynadı.

Andorra – Joventut Badalona

Badalona,Andorra deplasmanında galibiyeti 87-89’luk skorla çıkarttı.

Baştan sona büyük bir çekişme ile geçen maçta Badalona üçüncü periyot ortalarında skorda yakaladığı küçük avantajı maç sonuna kadar sürdürmeyi başardı ve kıran kırana geçen maçtan galip ayrılan taraf oldu.

Badalona adına sezona çok iyi bir giriş yapan,tecrübeli Hırvat pivot Ante TomiC 19 sayı,9 ribaund,4 asist ile gecenin yıldızı oldu.Bassas’ın 14 sayı,1 ribaund,1 asist ve Morgan’ın 11 sayı ,2 ribaund,2 asistlik performansları da galibiyete önemli katkı sağladı.

Ev sahibi Andorra’da Senglin’in 19 sayı,2 ribaund,2 asist ve Hannah’nın 17 sayı,1 ribaund,3 asistlik performansları galibiyete yetmedi.

HABER: ONUR KIRAN

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler