24 Ekim 2024, Perşembe
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigErtuğrul Erdoğan Cimbom'un sezonunu değerlendirdi

Ertuğrul Erdoğan Cimbom'un sezonunu değerlendirdi

Galatasaray Doğa Sigorta'nın, BSL Playoff yarı final üçüncü maçında Anadolu Efes’e 72-78 mağlup olarak seriyi 3-0 kaybettiği karşılaşmadan sonra baş antrenör Ertuğrul Erdoğan açıklamalarda bulundu.

 

“Öncelikle Anadolu Efes’i tebrik ediyorum. Bunu sezon başından beri defalarca söyledim ama takımımızın tecrübe eksiği var. Bu tecrübe farkı da maç sonunda çok ortaya çıkıyor. Topun değerini bilmek, maç sonunu oynayabilmek… Böylesine genç bir takımın sezon boyunca gösterdiği gelişimden ben çok memnunum. Sezon başında oynadığımız basketbolu hatırlarsak sezon sonunda geldiğimiz nokta, Avrupa basketbolunda çok yer almamış oyuncuların olduğunu da düşünürsek bence önemli bir gelişim. Oyuncularımın hepsine bu yüzden teşekkür ediyorum. Çok iyi niyetle önemli bir karakter koyarak sezonun sonunu getirdiler. Şimdi dışarıdan bakılınca birçok şey çok daha kolay gelebilir, eleştirilecek çok şey de vardır elbette ama birçok sıkıntının olduğu sezonda böylesine bir mücadeleyi ortaya koyabilmek bana göre başlı başına bir karakter göstergesi. 2-0 geride olduğunuz bir seride üçüncü maçı kazanmak için oynamak çok zordur. Çok kırılma anı yaşadık maçın içerisinde ama oyuncularımın inatları, dirençleri, hiçbir zaman geriye adım atmamaları bizi maçın sonuna kadar getirdi. Hepsine tek tek teşekkür etmek lazım.

Şimdi önümüzde çok önemli bir yaz var. Sezon boyunca bu takımın iskeletini koruyabilmemiz gerektiğini söyledim. Ben koç olarak her sene yeniden başlamanın, yeni kadro kurmanın çok kolay bir şey olmadığına inanıyorum. Kimyası bu kadar iyi olan bir takım yakalamışken birkaç doğru dokunuşla hata payıyla beraber bu süreci ileriye taşımamız lazım Galatasaray adına. Ümit ediyorum önümüzdeki sene çok daha iddialı, çok daha iyi bir takım noktasına geliriz hem EuroCup’ta hem de Türkiye’de. Bu sene yaptığımız işin de çok değerli olduğunu düşünüyorum. Sürecin başlangıcına dönersek nerede başladık, ne zaman başladık, hangi şartlarla başladık? Belki çoğunuz hatırlarsınız ama biz çabuk unutuyoruz ve çabuk alışıyoruz. Bu kadar kısa sürede bir araya gelen ve bu kadar iyi anlaşan bir ekibin sanki birkaç yıldır berabermiş gibi davranması kolay değil. Bu yaptığımız işi ben çok önemsiyorum, çok değerli bir iş yaptık. Bütün asistanlara, yönetime ve idari ekibe çok teşekkür ediyorum. Herkes çok özverili çalıştı. Ümit ediyorum önümüzdeki sene daha iyi noktaya getiririz.

Mali durum bizim dışımızda gelişen bir şey. Burada kronik bir mali sorun olduğu herkes tarafından biliniyor. Önümüzdeki sene de mali sorunların devam ettiği bir sene olacak büyük olasılıkla. Çünkü bir yapılandırma yapılmış ve sene boyunca transfer yasağının olduğu bir sezon geçirdik. Bu sene hiç yabancı oyuncu değiştirmeden toplasan 2.1 Milyon Dolar’a kadro kuruldu. Bunun bir tık ötesi diye bir şey yok. Galatasaray Spor Kulübü’nde şampiyonluğa oynamıyorsanız kimse mutlu olmuyor. Bizim de hedef büyütmemiz lazım. Hedef büyütürken de bir planınız, projeniz olması lazım. Çeşitli sıkıntıların içerisinde hedef büyütmek çok gerçekçi değil. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun büyük yatırımlar yaptığı ligde bu çok gerçekçi değil. Ben hiçbir zaman popülizm peşinde koşan birisi olmadım. Popülist konuşan bir insan da olmadım, zaman zaman benim söylediğim şeylere kızıyorlar ama gerçekçi olmak lazım. Önceliğimiz bu kadroyu koruyup eksik gördüğümüz şeyleri tamamlamak ve bunu yaparken yönetimin bize sunduğu bütçeye uymak. Bunun bir tık daha ilerisi ne olur? Final olur zaten biz bu şartlar altında final oynamayı hayal ediyorduk. Bunun için de elimizden geleni yaptık kapasitemiz doğrultusunda. Seneye de bizim başlangıç noktamız yaptığıyla yetinmeyen bir takım yaratmak. Burada herkese iş düştüğü kadar, Başkanımıza, Yönetimimize, oyuncularımıza, bize iş düştüğü kadar size de iş düşüyor. Basketbolun biraz daha iyi anlatılması lazım çünkü bu ligin kendi içerisinde birçok başarı hikayesi var. Şampiyonluk sadece bir başarı hikayesi değildir, kupalar başarı göstergesi değildir. Duruş bir başarı göstergesidir. Bugünün şartları içerisinde Banvit’in yaptığı başarıdır, Gaziantep Basketbol’un yaptığı başarıdır, bizim yaptığımız çok büyük bir başarıdır. Bunları biraz anlatmak, toplumu biraz bilinçlendirmek lazım. Ümit ediyorum yazın çok daha iyi bir noktaya geliriz.

 

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler