20 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaTHY EUROLEAGUEObradovic: Hakem kararları sebebiyle kaybettik, oyuncularım elinden geleni yaptı

Obradovic: Hakem kararları sebebiyle kaybettik, oyuncularım elinden geleni yaptı

Turkish Airlines Euroleague 7. hafta mücadelesinde Olympiacos'a 83-90 yenilen Fenerbahçe Doğuş'ta koç Zeljko Obradovic maç sonu düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

“Çok zor bir maç bekliyorduk, şu ana kadar kaybediş şeklimiz diğer maçlarla aynı oldu. En büyük sorunumuz top kayıpları, ilk yarı 10 top kaybımız vardı, ikinci yarı uzatmaya kadar da 7 idi. Maçın iki farklı bölümü vardı. Üçüncü çeyrekteki agresifliğimiz yetersizdi, 13-27'lik bir skor vardı bu herşeyi gösteriyor ama kendimizi toparlayıp tekrar maça girdik. Oyuncular ellerinden gelen her şeyi yaptılar ve maçı uzatmaya götürdüler. Bazı şeyleri anlamak zor, hep aynı hakem kararları verdi. Bize çok kolay hücum faulleri çalındı, rakibimize hiçbir şey çalınmadı. Çok net fauller vardı bize karşı yapılan, bu adil değil. Şu ana kadar hakem kararlarından dolayı bir maç kaybetmiş olduk, bu çok doğru bir şey değil.

Taraftara çok teşekkürler, güzel bir akşamdı, Olympiacos'u galibiyetten ötürü tebrik ederim. Oyuncularıma yapmaya çalıştıkları her şey için teşekkür ediyorum.

Devre arasında oyunculara 10 sayı önde gibi değil, geride gibi davranın dedim, bunu anlıyorlar. Ama inanıyorum ki takıma destek olacak daha çok oyuncuya ihtiyacımız var, sonuna kadar savaşmaya devam edeceğiz.

Basketbolda en önemli kişiler oyunculardır. FIBA bu takvimle onları zora soktu, dürüst olmak gerekirse dünyanın her yerinde oyuncular aynı durumda. Herkesin olduğu pozisyonu aynı olarak değerlendirirsek tüm oyuncular da aynı duruşu sergiler. Umarım oyuncu birlikleri kurulur, Avrupa için bu çok önemli, oyuncular başroldeki kişiler onlar olmadan basketbolun bir anlamı yok.”

-Basket Dergisi içeriğidir, kaynak göstermeden alıntılanamaz.
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler