Fener mutlu gidiyor / ÜMİT AVCI

Fener mutlu gidiyor / ÜMİT AVCI

Spor Toto Basketbol Ligi’nde normal sezonun son maçında Muratbey Uşak Sportif’i konuk eden Fenerbahçe, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmadan 98-67’lik galibiyetle ayrıldı.
 
Geçtiğimiz hafta Uşak Sportif’in de play-off’u garantilemesi, iki takımın da rahat bir oyun sergilemesine neden oldu ancak Fenerbahçe, Final Four’a hazırlandığı için daha konsantre bir görüntü sergiledi. 
 
Vesely’nin sakatlıktan müthiş dönüşü, Sloukas’ın tam zamanında form tutuşu, üç sayı çizgisinin gerisinden takım halinde yüzde 68’lik yüzde ile oynanması, sarı-lacivertli ekip için Berlin öncesi umutları biraz daha artırdı.
 
Maça Vesely’nin sayılarıyla 6-0’lık seri bularak başlayan 8. dakikada Kalinic ile farkı çift hanelere çıkaran, periyodun son saniyesinde Udoh’la basket bulan Fenerbahçe, ilk çeyreği 24-14 galip tamamladı.
 
İkinci çeyrekte de üstünlüğü devam etti Fenerbahçe’nin, hücumdaki müthiş oyuna rağmen, savunmadan da ödün vermedi sarı-lacivertli ekip, devre sonunda 53-29 ile farkı 24’e yükseltti. 
 
Uşak, Paul Harris ile rakibine kafa tutmaya çalıştı ancak Fenerbahçe’nin başta Sloukas, Bogdanovic, Melih ve Kalinic ile bulduğu üç sayı fırtınasına karşı koyamadı, farkı 32 sayıya kadar çıkaran Fenerbahçe, son çeyreğe de 76-47 önde girdi.
 
Son çeyrekte iki takım da çok rahat bir oyun sergilerken, zaman zaman şut yarışmasına dönen mücadelede Fenerbahçe üstünlüğünü devam ettirdi, salondan da 98-67 galip ayrılarak, normal sezonu 24 galibiyetle bitirdi. 
 
Maç fazlasıyla liderliğe yükselen Fenerbahçe, Anadolu Efes’in son maçında Darüşşafaka Doğuş’u yenmesi durumunda ikinci, kaybetmesi durumunda ise lider olarak play-off’lara başlayacak.
 
Dörtlü Final için pankart
 
Sarı-lacivertli taraftarlar tribünde dev bir pankart açtı. Dörtlü Final için takımlarına destek veren taraftarların açtığı büyük pankartta takımın posteri yer aldı. Posterin üstünde ise “Sizin enerjiniz yeter. Aman nazar değmesin, şampiyonluk bize gelsin” yazısı yer aldı.