Onan'dan Avrupa Kupaları için flaş açıklamalar
13.03.2017 - 17:35

Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Koordinatörü Ömer Onan, TRT Spor’a önemli açıklamalarda bulundu.

Onan, kulüplerin özgürce seçim yapabileceklerini vurgularak, "Federasyon olarak bize, kimse yaptırım uygulayamaz" dedi.

Ömer Onan, "Seneye Euroleague'in statüsü değişir mi? Ben biliyorum. Darüşşafaka Doğuş çok oynamak istiyor ve Euroleague'de kalmak istiyor. 16 takımla kalırsa zor gözüküyor. Galatasaray Odeabank geçen sene Euro Cup'ı almasından dolayı Euroleague'de oynadı. Seneye böyle olursa o da oynayamayacak. İki tane çok kaliteli takımın bence seçme hakkı olması lazım." ifadelerini kullandı.

Onan, bu konuda dayatma kabul etmeyeceklerini vurgulayarak, "Geçmiş federasyondan farklı olarak biz bir dayatmaya karşıyız. Bu Euro Cup içinde FIBA Genel Sekreteri Patrick Bauman içinde aynı. Darüşşafaka Doğuş, Galatasaray Odebank seneye bize gelip de biz Euro Cup'ta oynamak istiyoruz derse biz buna 'Hayır' diyemeyiz. Bu dayatmayı İspanya'ya kimse yapamadı, Litvanya'ya kimse yapamadı, Rusya'ya da yapılamadı. Türkiye'ye de böyle bir dayatma yapılamaz. Ortak karar alınmadığı sürece" diye konuştu.

Yorumlar

Ariel Sayın Onan çok doğru söylüyor, ne FIBA Avrupa'nın ve ne de FIBA dünya'nın hiç bir yaptırım gücü yoktur ne NBA için ve ne de EUROLEAGUE ve EUROCUP için, aksine eli güçlü olan bu organizasyonlardır, örneğin NBA Olimpiyatlar haricinde ki organizasyonlarda ulusal takımlara oyuncu vermiyorum dediği anda FIBA'nın seyirci çekecek tek bir organizasyonu kalmaz, tabii Euroleague ve Eurocup'ta doğal olarak NBA'i takip edeceklerdir. Çok küçük bir örnek vereyim NBA'de ne WADA ve ne de FIBA doping kontrolü isteyemez, yapamaz sadece NBA kendi organizasyonu içinde yapar ve verilecek cezalara ne WADA ve ne de FIBA karışamaz.
13-03-2017 20:08

Yorum Yazın